IZRAĐUJU NOVE PEŠAČKE STAZE: Druga faza radova na održavanju Mosta slobode u Novom Sadu trajaće do kraja godine

J. S.

14. 09. 2021. u 14:04

NA Mostu slobode na Dunavu, jednom od novosadskih simbola koji datira iz 1981. godine i koji je uništen 1999. u NATO agresiji, a rekonstruisan 2005. godine, u toku je druga faza radova na održavanju čija je vrednost 49,9 miliona dinara.

ИЗРАЂУЈУ НОВЕ ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ: Друга фаза радова на одржавању Моста слободе у Новом Саду трајаће до краја године

FOTO:Grad Novi Sad

Trenutno se obavljaju radovi na popravci obostranih pešačkih staza sa kameničke strane mosta, na delu od spiralne silazne rampe do tunela. Na ovoj deonici, dugoj oko 123m, postojeće devastirane pešačke staze se ruše i izrađuju se nove. Planirano je da svi predviđeni radovi budu završeni do kraja godine, čime će znatno biti poboljšani uslovi za bezbedno i nesmetano odvijanje pešačkog saobraćaja na Mostu slobode.

Do sada je realizovana popravka pešačke ograde sa uzvodne strane mosta i dela razdelne ploče iznad stuba 10, kao i nastavak radova na antikorozivnoj zaštiti unutrašnjeg dela nosećeg sanduka mosta. 

Molba vozačima

IZ gradske uprave uputili su apel vozačima da povećaju opreznost na ovom delu mosta i da naročito obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju u tunelu.

U protekle dve godine obavljeni su radovi na delu mosta sa novosadske strane, odnosno na deonici iznad Keja i kupališta Štrand, pri čemu je izvršena rehabilitacija obostranih pešačkih staza, sanacija stuba uz šetalište, unutrašnja antikorozivna zaštita, čišćenje sanduka mosta, popravka dela pešačke ograde i zamena odbojnih ograda na kolovozu. Za ove radove izdvojeno je 68 miliona dinara.

FOTO:Grad Novi Sad

 

Nadzorni organi Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije sprovode stalan nadzor i obilazak kako ovog, tako i drugih mostova na teritoriji Grada.

FOTO:Grad Novi Sad

 

 - Pregledom Mosta slobode i stručnom procenom utvrđeno je da je most u dobrom i stabilnom stanju. Svake godine izdvajaju se sredstva za radove na održavanju mosta u tehnički ispravnom stanju - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Miloša Vučevića.

BONUS VIDEO:

HELIKOPTERI NA MAKIŠU: Pripreme za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede