PODACI KOSOVSKOG INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE: 24.484 aktivnih slučajeva od korona virusa

D.Z.

08. 09. 2021. u 15:59

PREMA podacima kosovskog nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova trenutno je 24.484 aktivnih slučajeva kosova virusa.

ПОДАЦИ КОСОВСКОГ ИНСТИТУТА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ: 24.484 активних случајева од корона вируса

Ilustracija

Istovremeno, uposlednja 24 časa, kako su preneli elektronski mediji na Kosovu dato je 15.869 vakcina protiv kovida 19, dok je od početka vakcinacije 938.504 građana na Kosovu primilo vakcine.

Od početka pandemije na Kosovu je umrlo 2.685 građana dok je situacija sa korona virusom poslednjih desetak dana na Kosovu pogoršana.

Inače, u svim sredinama na Kosovu i Metohiji na snazi su mere koje je propisala kosovska Vlada a po kojima je na snazi i policijski čas u vremenu od 22 sata do pet sati ujutru.

Istovremeno, na administrativnim prelazima važe posebne mere tako da osobe koje dolaze iz centralne Srbije moraju da imaju potvrdu o vakcinaciji, odnosno PSR test ne stariji od 48 sati.

Međutim, osobe koje ne poseduju test ili dokaz o vakcinaciji mogu u roku od 12 sati da izađu i vrate se na teritoriju Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)