PET SEOSKIH KUĆA ZA IZBEGLICE: Opština Sečanj dobila bespovratna sredstva od države (FOTO)

B.Grujić

08. 09. 2021. u 15:37

PET porodica sa teritorije srednjobanatske opštine Sečanj kod Zrenjanina, u okviru projekta Ministarstva za brigu o selu, dobilo je od države bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom na teritoriji ove opštine.

ПЕТ СЕОСКИХ КУЋА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Општина Сечањ добила бесповратна средства од државе (ФОТО)

Foto: Spaso Mladenovski

Programom je, inače, predviđena dodela sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života.

Na teritoriji opštine Sečanj, nakon odobrenih novčanih sredstava od države Srbije, Silvija Detki Trikić i njen suprug Siniša iz Krajišnika, kupili su kuću u ovom selu, baš kao i Aleksandra i Nikola Karanović, Jasmina i Jani Stojkov iz sela Botoš kupili su kuću u selu Jaša Tomić, Ivana Karanović i Zoltan Kapor iz Konaka kupili kuću u Konaku, dok su Dušanka Tolić i Mališa Strainović iz Rume kupili kuću u mestu Šurjan, nedaleko od Sečnja.

Foto: Spaso Mladenovski

 

PREDSEDNIK OPŠTINE POTPISAO UGOVORE

Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj, potpisao je u Ministarstvu za brigu o selu u Beogradu, ugovore sa korisnicima, na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici 43 lokalne samouprave.

- Presrećni smo zaista i dugujemo veliku zahvalnost državi Srbiji, ministarstvu i opštini Sečanj, baš takvu kuću smo želeli - uglas kažu Silvija Deteki Trikić i njen suprug Siniša, koji su kupili kuću u selu Krajišnik.

Selidbu u novi porodični dom uskoro planiraju Jasmina i Jani Stojkov, iz Botoša, koji su zahvaljujući dobijenim sredstvima, kupili kuću u pograničnom mestu sa susednom Rumunijom, Jaša Tomić.


- Novo razdoblje u našim životima, jedva čekamo preseljenje - kaže Jasmina, uz napomenu da će kuća dodatno biti ulepšana radovima koji tek predstoje.

Foto: Spaso Mladenovski

 



DA KUĆE IZGLEDAJU LEPŠE


Pet porodica koje imaju novi dom dobijenim sredstvima za kupovinu seoskih kuća nisu onemogućene da konkurišu i za neke druge vidove pomoći, oko nabavke građevinskog materijala, na primer, kako bi dodatno preuredili kupljenu kuću.

Foto: Spaso Mladenovski

 


Na fotografiji u zelenom sakou i beloj majci Silvija Deteki Trikić, u sredini predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović i desno Siniša Trikić, na  fotografiji u belom Aleksandra i Nikola Karanović desno, u sivoj majci sa predsednikom opštine Sečanj Predragom Rađenovićem u sredini..
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!