IZ NEPOVOLJNE PRELAZI U VANREDNU: Komplikuje se epidemiloška situacija u Jablaničkom okrugu

I. MITIĆ

06. 09. 2021. u 12:57

PREMA ocenama nadležnih epidemiološka situacija na teritoriji Jablaničkog okruga preti da iz nepovoljne pređe u vanrednu.

ИЗ НЕПОВОЉНЕ ПРЕЛАЗИ У ВАНРЕДНУ: Компликује се епидемилошка ситуација у Јабланичком округу

Foto: I.M.

Broj pregleda u kovid ambulantama raste kao i broj registrovanih slučajeva infekcija virusom korona, a jedno odeljenje u vlasotinačkoj Tehničkoj školi je prešlo sa redovne na onlajn nastavu.

U poslednja 24 časa zaraza opakim virusom je potvrđena kod 27 od 102 pacijenta čiji su rezultati stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje. U Leskovcu su registrovana 23, u Lebanu tri, a u Bojniku jedan novooboleli i to 10 nezaposlenih i devet zaposlenih osoba, sedam penzinera i jedan učenik.

Tokom vikenda na području okruga, od 517 testiranih pacijenata, registrovana su 124 slučaja zaraze. Od ovog broja Leskovac ima 69, Vlasotince 28, Lebane 14, Medveđa devet, a Bojnik i Crna Trava po dva novoobolela. Među njima je 14 učenika, petoro dece i tri studenta.

Epidemiolozi upozoravaju da među novoobolelima nedeljama dominira mlađa populacija i ocenjuju da je to posledica nevakcinisanja. Zbog toga što je infekcija opakim virusom potvrđena kod dva đaka jednog odeljenja Tehničke škole u Vlasotincu, svi učenici tog razreda prešli su na onlajn nastavu. Redovnom školovanju mogli bi da se vrate tek za desetak dana, ukoliko ne dođe do novih slučajeva zaraze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!