MOST PROHODAN, UZ OGRANIČENJA: Završena popravka prelaza preko Zapadne Morave na putu Grdica - Oplanići

G. ĆIROVIĆ

27. 08. 2021. u 07:00

GODINU dana otkad je nabujala Zapadna Morava teško oštetila most na lokalnom putu Grdica - Oplanići kod Kraljeva, završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji ovog veoma prometnog prelaza.

МОСТ ПРОХОДАН, УЗ ОГРАНИЧЕЊА: Завршена поправка прелаза преко Западне Мораве на путу Грдица - Опланићи

Foto G. Šljivić

Predstoji još postavljanje kompletne signalizacije, pa da most i zvanično bude pušten u saobraćaj.

Lokalna samouprava je za ovaj prelaz iz budžeta izdvojila oko 17 miliona dinara, a najavljeno je da će preko njega moći samo putnička vozila, lakši teretnjaci nosivosti do 3,5 tona i manje poljoprivredne mašine...

- Završetak posla će mnogima olakšati odlazak do radnog mesta ili škole, a skratiće i vreme povratka. Problem je, međutim, što će kombajni i veći traktori i nadalje morati da idu zaobilaznim putem. Valjda će i za to da se nađe neko rešenje, jer mnogi žive sa jedne, a imanja imaju sa druge strane Zapadne Morave - kaže Jovan Milojević iz Grdice.

Podsetimo, pomenuti most je još 1981. sagradila Vojska i od tada u njega niko nije ništa ulagao, niti ga je iko sređivao. Ipak, četiri decenije je odolevao sve češćim poplavama, visokim vodostajima, bujicama, udarima svega što ćudljiva Zapadna Morava nanese... a onda je - lane, tokom juna i avgusta - konstrukcija popustila pod naletima bujice i od tada je, zbog teških oštećenja na dva noseća betonska stuba, bio zatvoren za saobraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024