DANI PREOBRAŽENJA U ULJMI: Juče izabrani najukusniji kolači, sutra biraju najbolji kotlić

J. J. BALjAK

20. 08. 2021. u 20:15

U NAJVEĆEM vršačkom selu Uljma održava se trodnevna manifestacija „Dani Preobraženja“, koje je otvorila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

ДАНИ ПРЕОБРАЖЕЊА У УЉМИ: Јуче изабрани најукуснији колачи, сутра бирају најбољи котлић

Foto: Grad Vršac

Tom prilikom posetila je i izložbu hrane i starih zanata, koju je priredilo više udruženja žena iz južnog Banata.

- Ovo leto obeležili su festivali po našim selima, kojim želimo da privučemo što više posetilaca. Pre par meseci bili smo u Izbištu, prošlog vikenda je u Kuštilju održan najvažniji festival rumunske zajednice u Srbiji, sada smo u Uljmi, a već sledećeg vikenda u Gudurici, na „Zlatnoj jeseni“. Lokalna samouprava će nastaviti da podržava takve manifestacije, jer na taj način čuvamo kulturu i običaje našeg kraja – istakla je gradonačelnica.

Juče je održano takmičenje u pravljenju kolača, a pobedu je odnelo udruženje žena „Dobra volja“ iz Izbišta, dok je nagradu za najlepše uređen štand osvojilo udruženje „Jasenovčanke“ iz belocrkvanskog sela Jasenovo.

Večeras će u centru sela biti prikazana projekcija dečjeg filma i odigrana predstava za decu, a za sutra od 10 časova je zakazano tradicionalno takmičenje u kuvanju kotlića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!