"NAGRADA PAJA JOVANOVIĆ“ U VRŠCU: Od 700 pristiglih radova izabrani najbolji

J. J. B.

20. 08. 2021. u 18:03

NA konkurs 61. Likovne manifestacije dece i omladine "Nagrada Paja Jovanović“, koju organizuje Kulturni centar Vršac, pristiglo je blizu 700 radova iz cele Srbije, a stručna komisija sada je odabrala i najbolje.

НАГРАДА ПАЈА ЈОВАНОВИЋ“ У ВРШЦУ: Од 700 пристиглих радова изабрани најбољи

foto: J.J.B.

Radovi su ocenjivani u pet uzrastnih kategorija i u dve selekcije – redovnih obrazovnih ustanova i umetničkih škola i ateljea.

Prva mesta u selekciji redovnih obrazovnih ustanova osvojili su: Doris Samoile iz PU „Bambi“ iz Vršca, Jovana Blažin iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vršca, Anabela Ivanovski iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Plandišta i Emilija Vakaresko iz vršačke Gimnazije.

Što se tiče individualnih radova i umetničkih škola i ateljena, najbolje radove poslali su Teodor Vujanić i Ana Saveski iz Šapca, Nikolina Savić i Jelena Vlaški iz „Divarta“ iz Beograda i Ana Šebešćan iz vršačkog slikarskog ateljea „Art Studio Ramona Magda“.

Izložba nagrađenih radova biće otvorena početkom oktobra u galeriji Kulturnog centra Vršac, a nagrađeni učesnici su u obavezi da svoje radove, u fizičkom obliku, dostave na adresu KC do 28. avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)