"DANI PAPRIKE" U DRENOVCU: Jubilarna deseta manifestacija održava se tradicionalno pred početak berbe

Z. R.

24. 08. 2021. u 15:14

U SELU Drenovac kod Paraćina, poznatom po proizvodnji "kraljice povrća", svake godine poslednjeg vikenda u avgustu organizuju se "Dani paprike", posle čega počinje veliki sezonski posao berbe.

ДАНИ ПАПРИКЕ У ДРЕНОВЦУ: Јубиларна десета манифестација одржава се традиционално пред почетак бербе

Foto: Z. R.

Ovogodišnja manifestacija održava se 28. i 29. avgusta i deseta je po redu, budući da lane nije organizovana zbog epidemije kovida.

Uz tradicionalno nadmetanje u šahu za đake, programom manifestacije prvog dana je predviđeno takmičenje proizvođača rakije i ocenjivanje uzoraka, a kao novina – izložba traktora i trka traktorića-kosačica.
Centralni dan je u nedelju, kada stižu gosti iz istoimenih srpskih sela i delegacija iz Ruskog Krstura. Celog dana posetioci će moći da pogledaju izložbu paprike, a komisija će ocenjivati kvalitet, pa će se uveče proglastiti pobednici koji imaju najbolji zasad, najuređeniju parcelu, te proizvođači najteže i najduže paprike. Predviđeno je takođe takmičenje u spremanju ajvara, uz bogat muzički program oba dana – u subotu je nastup KUD-a "Spasovdanski vez" i gostiju, dok su u nedelju koncerti folklornih dečjih ansambala i "Smajlija benda".
Pokrovitelj "Dana paprike" je Opština Paraćin, a organizatori su Turistička organizacija, MZ Drenovac i tamošnja poljoprivredna udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!