NAJVIŠE PARA ZA ŠKOLE I VRTIĆE: Opština Vrbas ove godine investira čak 1,5 milijardi dinara u projekte za bolji život

J. LEMAJIĆ

17. 08. 2021. u 05:55

OPŠTINA Vrbas je na dobrom putu da ponovo postane važan privredni centar jer samo ove godine investira 1,5 milijardi dinara u 20 projekata koji će obezbediti bolji i kvalitetniji život stanovnicima svih naseljenih mesta u ovoj južnobačkoj opštini.

НАЈВИШЕ ПАРА ЗА ШКОЛЕ И ВРТИЋЕ: Општина Врбас ове године инвестира чак 1,5 милијарди динара у пројекте за бољи живот

Foto Opština Vrbas

Od novca koji je usmeren na investicione projekte, 365,6 miliona namenjeno je za vrtiće i škole, za socijalnu i dečju zaštitu 110,4 miliona, za sport oko 100 miliona, poljoprivredu 59,8 milona, zdravstvo 35 miliona, kulturu 78 miliona, životnu sredinu 41,5, miliona dinara.

- U svim naseljima renovirali smo veliki broj vrtića, škola, dečjih igrališta, sportskih terena, asfaltirali ulice i svake godine uređujemo atarske puteve - ističe Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

- Završavamo nov vodovod za Savino Selo, Kucuru i Ravno Selo, projekte kanalizacije u nekoliko naselja, a u četiri vrtića i najvećoj osnovnoj školi zamenićemo prozore i vrata, te ostvariti uštede od 40 odsto. Projekat je vredan 1,6 miliona franaka, odnosno oko 170 miliona dinara. Gradsku toplanu smo sa mazuta prebacili na gas, te očekujemo da će oko 1.330 stanova i poslovnih prostora imati kvalitetnije i jeftinije grejanje.

Predrag Rojević, Foto Opština Vrbas

U saradnji s Pokrajinskom vladom obezbeđeno je 160 miliona dinara za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu koji je izgoreo 2016. godine.

- Iz pepela ćemo podići moderan dom kulture od 600 kvadrata, sa multifunkcionalnom dvoranom sa 223 mesta. Među najvažnijim projektima je i adaptacija Opšte bolnice u Vrbasu, u koju investiramo 125,6 miliona dinara - dodaje prvi čovek opštine.

- Izuzetno nam je važno i privlačenje domaćih i stranih investicija i nadamo se da ćemo do kraja godine potpisati i ugovore sa investitorima iz Nemačke i Indije, što bi obezbedilo dodatna radna mesta.

A ulagača nema bez razvijene saobraćajne infrastrukture. Zato se gradi put Sombor-Nakovo što će predstavljati veliko saobraćajno čvorište.

- Gradimo stanicu na trasi buduće brze pruge Budimpešta - Beograd. Izgradnja nove, brze pruge veoma je značajna za Vrbas, jer ne samo da će omogućiti lakše i brže putovanje Vrbašana, već i brže i efikasnije privlačenje stranih investicija i unapređenje privrednog ambijenta u našem gradu - kaže Rojević.

POZORIŠTE POSLE 30 GODINA

UZ brojne projekte iz oblasti komunalne infrastrukture, završetak pozorišta je od posebnog značaja jer Vrbašani na njega čekaju 30 godina.

- Građani Vrbasa, Ravnog Sela, Savinog Sela, Zmajeva, Kucure, Bačkog Dobrog Polja zaslužuju da u svom gradu imaju kulturne sadržaje po meri savremenog društva i ne moraju da idu do Novog Sada ili čak Beograda da pogledaju pozorišnu predstavu. Uz savremenu pozorišnu salu, Vrbašani će u sklopu završetka Doma kulture i izgradnje pozorišne dvorane, dobiti i nov trg u centru grada, jer je odobren i novac za rekonstrukciju centralnog Gradskog trga Nikole Pašića - najavljuje Rojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)