ZA SVAČIJI UKUS I DUŠU: Zanimljiv prateći program filmskog festivala u Vrnjačkoj Banji

G.Ćirović

16. 08. 2021. u 15:39

OSIM u projekcijama filmova domaće kinematografije u glavnom takmičarskom programu, posetioci tradicionalnog, 45. po redu Festivala filmskog scenarija (FFS) u Vrnjačkoj Banji u prilici su da svakodnevno uživaju i u veoma zanimljivom pratećem sadržaju.

ЗА СВАЧИЈИ УКУС И ДУШУ: Занимљив пратећи програм филмског фестивала у Врњачкој Бањи

Foto: M.Crnoglavac (FFS)

Tako je na Trgu kulture u centru prestonice srpskog kontinentalnog turizma, prve festivalske večeri poznata glumica Mina Lazarević održala koncert filmske muzike, potom je druge večeri publika mogla da uživa u kabareu „Cimet i vanila“, a u nedelju uveče i u muzičko-poetskom kabareu „Da, to su bili dani“ u kojem na gitarama nastupaju prvaci drame Narodnog pozorišta Nebojša Dugalić i Boris Pingović u pratnji muzičara Voje Savića i Nine Ćosić.

- Lepo je i što mi koji nismo uspeli da se domognemo ulaznica za projekcije filmova u amfiteatru, možemo da uživamo u kvalitetnom, besplatnom programu. Večerašnji kabare sa Nebojšom Dugalićem baš nam je razgalio dušu i podigao raspoloženje – komentariše jedna starija gošća Vrnjačke Banje dok u društvu svoje unuke pomno prati kabare na Trgu kulture.

U okviru pratećih programa 45. FFS do sada je promovisana i digitalna Kuća scenarija u ovdašnjoj biblioteci „Dr Dušan Radić“ gde je održan i simpozijum „Na Karlovem mostje ruzmarinka rostje, njigdo je tam ne zaliva“ o dokumentarnom opusu takozvane Češke škole filma, kao i nekoliko promocija knjiga.

Uz izložbu plakata „Trgovi jednog vremena“ Filmskog centra Srbije, u hotelu „Fontana“ održana je i radionica za najmlađe ljubitelje sedme umetnosti - „Kako se gleda film – mala škola bontona“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije