"IMAMO VELIKE PLANOVE ZA JABLANIČKI OKRUG": Predsednica Vlade Srbije nastavila obilazak lokalnih samouprava (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

04. 08. 2021. u 13:45

UVEK se isplati ulagati pametno i raditi svoj posao odgovorno, jer kvalitet života nije samo u većim platama već i u infrastrukturi – poručila je okupljenim Leskovčanima Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije na gradilištu obilaznice oko grada na Veternici u koju država investira 269 miliona dinara.

ИМАМО ВЕЛИКЕ ПЛАНОВЕ ЗА ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ: Председница Владе Србије наставила обилазак локалних самоуправа  (ФОТО)

Foto: I. Mitić

Bulevar Nikole Pašića, u oktobru ove godine, dobiće četiri trake sa trotoarima i biciklističkim stazama, a u isto vreme trebalo bi da bude nastavljena rekonstrukcija leskovačke Opšte bolnice koju je Ana Brnabić posetila tokom svoje dvodnevne posete Jablaničkom okrugu. Posle obnove stolarije, fasade i krova, što je koštalo pet miliona evra, majstori će početi renoviranje enterijera, a država će ovoj ustanovi obezbediti i novu opremu. Ukupna vrednost kompletne obnove bolnice, u kojoj se leče pacijenti iz celog okruga, iznosiće oko 42 miliona evra.

- Leskovac sam posetila 2018. godine kada smo otvorili Službu infektologije u koju nije ulagano od 1947. godine. Zamislite da nismo tada pametno i odgovorno ulagali i da smo sa takvim stanjem dočekali epidemiju – kazala je Brnabić.

Ona je obišla i Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koje je u fazi probnog rada, nakon što je okončana izgradnja glavnog leskovačkog kolektora i druge faze ovog postrojenja – linije mulja. U taj projekat Vlada Srbije je, pored donacije EU od 10,4 miliona evra, uložila blizu milijardu dinara.

POHVALE LESKOVAČKOM MUZEJU

Ana Brnabić nije štedela pohvale koje je uputila zaposlenima u Narodnom muzeju u Leskovcu. Ona je pozvala Leskovac da učestvuje na konkursu za nacionalnu prestonicu kulture koji je raspisalo nadležno ministarstvo.

- Vi ste svetionik kako treba da izgleda muzej u svakom većem gradu u Srbiji. Čestitam na svemu onome što ste uradili i na tome što ste četvrtu godinu zaredom proglašeni za najbolji muzej u Srbiji. Imamo novi javni poziv za nacionalu prestonicu Srbije. Na svake dve godine neki drugi grad će dobiti tu titulu. Volela bih da Leskovac bude prvi u tome. Odluku će doneti komisija, ali mislim da postoji mnogo razloga za tako nešto – kazala je Brnabić i dodala da je cilj da se kultura decentralizuje i da se gradovima kao što je Leskovac, kroz dodatno ulaganje, pruži prilika da pokažu svoje potencijale.

- Ispunjavamo sve standarde zaštite životne sredine kakve treba da ima grad poput Leskovca i nastavljamo dalje jer imamo velike planove za Jablanički okrug – poručila je predsednice Vlade.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je dogovorena izgradnja puteva od Leskovca ka Lebanu i Vučju, a da je u poslednjih nekoliko godina uz podršku države u gradu na Veternici otvoreno oko 8.000 radnih mesta. Predsednica Vlade je posetila i Vlasotince gde je obišla renovirane školske objekte i otvorila novu fiskulturnu dvoranu, dok je u Crnoj Travi obišla pogon kompanije „Jumko“. Prvog dana posete ovom okrugu Ana Brnabić je posetila Sijarinsku Banju u opštini Medveđa, arheološki lokalitet Caričin grad i jedno poljoprivredno gazdistvo u Lebanu kao i novouređenu agro-biznis zonu u opštini Bojnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)