INTERNET - RADNJA SADA I U VRANJU: Pomoć obolelima od multiple skleroze

J. STOJKOVIĆ

02. 08. 2021. u 06:21

CENTAR za društvene integracije je oformio internet-prodavnicu "Naše čarolije", posredstvom koje nudi ukrasne i dekorativne predmete koje su izradili članovi Udruženja obolelih od multiple skleroze iz Pčinjskog okruga.

ИНТЕРНЕТ - РАДЊА САДА И У ВРАЊУ: Помоћ оболелима од мултипле склерозе

Detalj sa nedavne edukacije / Foto Centar

- Glavni cilj je ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom, kako bi uglavnom žene, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinele poboljšanju sopstvenog života. Vredne članice Udruženja obolelih od multiple skleroze godinama unazad izrađuju ukrasne i dekorativne predmete, ali im je zbog otežane pokretljivosti prodaja bila otežana - objašnjava Anita Stojanović iz Centra za društvene integracije.

Napravljena je baza sa bezmalo 400 predmeta koji su dostupni kupcima, a osobe sa invaliditetom su već završile obuku o načinu plasmana i ažuriranju internet prodavnice. Na ovaj način, pomenuti Centar želi da motiviše osobe sa invaliditetom da se integrišu u društvene tokove i doprinesu sredini u koji žive.

Jer, prodajom proizvoda članice će skrenuti pažnju na svoje postojanje, a na tržište će plasirati unikatne, ručno izrađene predmete koji su danas dostupni svima koji imaju internet i žele da - i na ovaj način - pomognu rad Udruženja obolelih od multiple skleroze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri