MANIFESTACIJA KOD NEGOTINA: U Prahovu održan četvrti Internacionalni moto susret

S. M. J.

01. 08. 2021. u 15:45

ČLANOVI Moto kluba “Fri Rajder 17” iz Prahova okupili su na trodnevnoj manifestaciji goste iz cele Srbije, nekadašnjih jugoslovenskih republika, ali i bajkere iz brojnih evropskih zemalja.

МАНИФЕСТАЦИЈА КОД НЕГОТИНА: У Прахову одржан четврти Интернационални мото сусрет

Foto: S.M. J.

Na skup u Prahovu, selu kraj Dunava sa bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, došli su ljubitelji adrenalina i dvotočkaša iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Češke, Rumunije i Bugarske, ali i bajkeri iz dijaspore, Švajcarske i Nemačke...

-Jesmo u belom svetu, ali slobodno vreme posvetili smo vožnji i moto klubovima. Kod nas nije bitno ni koja ni koja si nacija, ni šta si po zanimanju, svi smo isti i svi smo braća. Na ovaj skup sam došao i kao gost i kao domaćin, zaleđina prahovskom klubu. Došao sam sa ćerkom Jelenom koja putuje sa mnom na motoru od svoje 14. godine i sa kojom sam prešao do sada 2.000 kilometara, od kojih 700 po kiši. Ovaj skup mi miriše na detinjstvo – kaže Milan Krekulović, vođa švajcarskih “Orlova” koji broje 57 prekaljenih bajkera.

U Prahovo, selo poznato po rimskom gradu Ad akvasu, ali i hemijskoj industriji, na poziv kolega bajkera došli su zaljubljenici vrelih guma i drumova iz Sombora, Niša, Zaječara, Paraćina, Gornjeg Milanovca, Minićeva, Velike Plane, Bora, Golupca, predstavnici čak 43 moto kluba iz zemlje i inostranstva.

-Nismo se nadali odakvom odzivu bajkera i klubova ne samo iz Srbije već i Evrope. Naš klub jeste aktivan, idemo svuda gde nas pozovu i u velikom broju, bavimo se i humanitarnim radom, pružamo pomoć svima kojima je potrebna i verujem da su to naša braća i sestre prepoznali i svojim prisustvom u ovolikom broju nam ukazali veliko poštovanje-kaže Katarina Vojinović, prva dama Moto kluba „Fri Rajder 17“ .

Trodnevni  Internacionalni moto skup u u Prahovu organizovan je na platou ispred Crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Prahovu a kamp je za tu priliku smešten u porti ovog hrama, sa kojim prahovski bajkeri sarađuju u brojnim humanitarnim akcijama.

-Oduševljen sam ovim mestom. Kada smo gledali gde ćemo da gostujemo u Srbiji odlučili smo se za Prahovo jer je na tromeđi Srbije, Rumunije i Bugarske, na samoj obali Dunava. Skup je fantastičan i drago nam je što smo ovde – kaže Denis Benderov koji je doputovao zajedno sa desetoro svojih kolega iz MK “Old foks” iz Skoplja.

Za dobro raspoloženje prisutnih na plotou ispred prahovske crkve pobrinuli su se negotinski bendovi “Alfa režim” i “Fubar”, “Nju dil” iz Bora, “Ketna bend” iz Niša, ćićevački “Rif” sa kojima je “Fri rajder 17” uz baklje i vatromet izveo i himnu moto kluba, ali i “Star lajt” iz Kostolca. Zvezda večeri bio je i Dejan Najdanović Najda i njegovo “Smakovanje”, jedan od pevača kultnog jugoslovenskog benda.

- Svaka promocija naše opštine je dragocena i to je naša dužnost i briga. Zaista je lep gest da dođu ljudi sa strane i upoznaju Negotin i vide naše turističke potencijale – kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

U prahovskom Moto klubu su već počeli pripreme za naredni peti po redu moto skup kojem će, vele, spojiti ljubav prema motorima i humanitarnom radu, ali i prema mladima, koji su važan deo njihovog tima.

-Smatramo da su deca rajranjiviji učesnici u saobraćaju i da im je edukacija o bezbednosti u saobraćaju veoma važna. Biti bezbedan u saobraćaju je mnogo više od poznavanja propisa. Cilj nam je da kod dece izazovemo želju za dodatnim znanjem o ovoj oblasti i motiv da poštovanjem propisa ova deca od pešaka, vozača bicikla i putnika sutra postanu dobri vozači kojima je bezbednost na prvom mestu- dodaje Katarina Vojinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!