RIBE I RIBLJU MLAĐ VRAĆAJU U DUNAV I SAVU: Velika akcija JP „Vojvodinašume“ na rekama Dunav, Sava i Studva

Lj. P.

01. 08. 2021. u 14:05

JP „VOJVODINAŠUME“, pokrenulo je veliku akciju spašavanja ugrožene ribe i riblje mlađi iz razliva reka Dunav i Save u proteklih deset godina, kao upravljač deset delova ribolovnih područja „Bačka“, „Banat“ i „Srem“, na rekama Dunav, Sava i Studva u ukupnoj dužini od 395 kilometara na teritoriji Vojvodine.

РИБЕ И РИБЉУ МЛАЂ ВРАЋАЈУ У ДУНАВ И САВУ: Велика акција  ЈП „Војводинашуме“ на рекама Дунав, Сава и Студва

Foto: Vojvodinašume

Akcija spašavanja ribe i riblje mlađi i njena translokacija iz rukavaca, bara i depresija koje se pune vodom iz glavnog toka reke i ielano su mesto za mreste ribe, u glavne tokove Dunava i save, simbolično je nazvana „Milion jedinki riblje mlađi u 2021. godini vratimo Dunavu i Savi. U periodu od 15. jula do 15. septembra, planirane su akcije spašavanja na najkritičnijim mestima razliva Dunava i save i to na području Obedske bare, Koviljsko-petrovaradinskg rita, Apatinskog rita i Monoštorskog rita.

Translokacija i spašavanje ribe i riblje mlađi, kako navode u JP „Vojvodinašume“, biće realizovano sopstvenom radnom snagom, a upućen je poziv i Udruženjima sportskih ribolovaca sa pomenutih područja, da se uključe u ovu korisnu i humanu akciju spašavanja ribe i riblje mlađi.

Planirano je da se od 15. jula do 15. septembra na navedenom području realizuje humano i bezbedno hvatanje i njihova translokacija do glavnih tokova Dunava i save, a ukoliko se pokaže potreba, akcija će biti proširena i na druga ribolovna područja kojima gazduje JP „Vojvodinašume“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije