KONCERTI ZA PAMĆENJE: U Vrnjačkoj Banji završen Međunarodni festival klasične muzike "Vrnjci"

G.Ć.

01. 08. 2021. u 11:49

KONCERTOM Uroša Dojčinovića na gitari i sopranistkinje Tanje Andrijanić pod nazivom „Zaboravljeni tonovi srpskog muzičkog pera“, u zamku kulture „Belimarković“ u Vrnjačkoj Banji spuštena je zavesa na tradicionalni, 16. po redu Međunarodni festival klasične muzike "Vrnjci".

КОНЦЕРТИ ЗА ПАМЋЕЊЕ: У Врњачкој Бањи завршен Међународни фестивал класичне музике Врњци

Foto: KC Vrnjačka Banja

Ovom prilikom publika je mogla da čuje kompozicije nastale u periodu od 1826. do 1930. godine, autora Jaše Tomića, Nikole Đurkovića, Atanasija Nikolića, Stevana Maleka i Mirka Markovića koje su neopravdano potisnute u zaborav.

Tokom šest festivalskih večeri u zamku „Belimarković“, ljubitelji klasične muzike iz Vrnjačke Banje i okoline mogli su da uživaju u koncertima koji će se dugo pamtiti - francuskog bas-baritona Žan Fransoa Vinsiguera uz klavirsku saradnju Zorke Milovojević, sopranistkinje Anastasije Holc i pijanistkinje Darje Samofalove iz Rusije, Mateuša Lavinćaka iz Poljske, ukrajunskog dua Amelije Martemianove i Elene Horšavine, kao i Andreja Jovanića na francusko teorbi i baroknoj gitari.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba