O PREVENCIJI TRGOVINE LJUDIMA: Povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima danas na novosadskom Štrandu

Lj. P.

30. 07. 2021. u 11:35

CRVENI krst Novog Sada u saradnji sa Policijskom upravom Novi Sad, Odeljenje kriminilastičke policije – Odsek za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi i Lokalnim timom Grada Novog Sada za borbu trgovine ljudima, danas u 18 časova na kupalištu Štrand organizovaće aktivnosti prevencije trgovine ljudima, povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

О ПРЕВЕНЦИЈИ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА: Поводом Светског дана борбе против трговине људима данас на новосадском Штранду

FOTO: Depositphotos

Na centralnom platou kupališta biće postavljen štand na kom će edukovani volonteri ovog Programa, sugrađanima deliti korisne informacije.

Biro za borbu protiv trgovine ljudima Srbija – IBSSA,  povodom Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopštio je da se procenjuje da na svetskom niovu ima oko dva miliona žrtava rgovine ljudima od čega su polovina deca.

- Statistika za prvih šest meseci 2021. godine, donosi nam 26 identifikovanih žrtava trgovine ljudima, od kojih je petoro maloletno, u navedenom kvartalu je dominantna seksualna eksploatacija – 15 žrtava – navode u ovom Birou. -  Prošla godine takođe zabrinjava ako uzmemo u obzir da je bilo 57 identifikovanih žrtava trgovine ljudima od kojih su 24 žrtve maloletne, najzastupljenije su osobe ženskog pola, devojčice čine 49 odsto. Poređenja radi, u 2019. godini je identifikovano 39 žrtava trgovine ljudima.

U Birou za borbu protiv trgovine ljudima Srbija još napominju da  je  za podizanje svesti o problemu trgovine ljudima osnov u prevenciji koja kroz informisanoast, edukaciju  vodi ka njenom suzbijanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)