KORONA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Dvoje novozaraženih u Gornjem Milanovcu, nema uputa za hospitalizaciju

M. B.

29. 07. 2021. u 19:36

DVE su osobe još potvrđeno pozitivne na korona virus u Rudničko-takovskom kraju, prema poslednjim, zvaničnim informacijama Doma Zdravlja u Gornjem Milanovcu.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Двоје новозаражених у Горњем Милановцу, нема упута за хоспитализацију

Foto M. Bošnjak

- U Kovid ambulanti juče (28. jula) pregledano je ukupno 50 osoba, urađena 33 antigenska testa, uzeta dva nazofaringealna brisa, nije bilo uputa pacijenata na hospitalizaciju – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Ukupan broj obolelih u aktuelnom „piku“ epidemije, prema evidenciji te ustanove, ovde je ukupno 3.431, od kojih je najviše njih, prema izjavama nadležnih, uglavnom izlečeno.

„Kovid presek“ ovog kraja, ni danas, srećom, ne beleži ijednog preminulog pacijenta, a do sada ni promene u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u kojoj se, po poslednjim saopštenim informacijama, leče četiri pacijenta.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima, ukupno je zaraženo 3.431 lice, uz nažalost 126 smrtnih žrtvava.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju glasi:  do juče, nekom od četiri raspoložive vakcine, cepljeno je ukupno 15.826 za to zainteresovanih osoba, revakcinisano njih 15.057.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!