DOBRA VEST ZA LJUBITELJE TRUBE: Sabor će biti definitivno održan, ali uz bezbednosne mere

V. I.

29. 07. 2021. u 18:21

SABOR trubača u Guči i zvanično je u četvrtak dobio zeleno svetlo da može biti održan, ali uz posebne mere bezbednosti koje se tiču koroa virusa. Ovo je saopštio predsednik Opštine Lučani i Saborskog odbora Milivoje Dolović, napominjući da će dragačevska prestonica ugostiti saboraše na 60. jubilarnoj trubačkoj fešti od 13. do 15. avgusta.

ДОБРА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТРУБЕ: Сабор ће бити дефинитивно одржан, али уз безбедносне мере

FOTO: V.I.

U saopštenju Dolovića stoji da će manifestacija biti obezbeđena sa dovoljnim brojem punktova na kojima će se kontrolisati i sprovoditi epidemiološke mere. Za ulazak u Guču biće potrebna potvrda o vakcinaciji ili potvrda o preležanom kovidu. Za one goste koji nemaju navedene potvrde, vršiće se testiranje antigenskim testom na licu mesta. Organizator Sabora u saradnji sa Domom zdravlja Lučani i Ministarstvom zdralja RS obezbediće dovoljne količine brzih antigenskih tesotva, a testiranje će sprovoditi radnici Doma zdravlja Lučani, uz pomoć kolega iz Čačka. 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, nakon vanredne sednice Saveta Moravičkog okruga održane u Čačku, kazala je da „ljudi treba da shvate da će Sabor trubača u Guči ove godine biti drugačije organizovan u odnosu na prethodne godine“. Ona je dodala da je dogovoreno da Sabor treba da bude tako organizovan da postane primer i za druge manifestacije, odnosno, da se uvede “branjena zona“ u dužini od sedam kilometara, u kojoj će biti strogo kontrolisan pristup.

- Organizatori će revidirati planove, pa će u tu zonu biti omogućen ulaz vakcinisanim građanima i onima sa negativnim PCR testom, a biće postavljeni punktovi za testiranje nevakcinisanih brzim testovima, uz mogućnost vakcinacije na samom punktu – navodi se u saopštenju ministarke Obradović, koja je zaključila da “Guča neće biti ista kao ranije, da će pristup biti restriktivan i da, ako žele lepo da se provedu i uživaju, posetioci moraju da budu ozbiljni“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)