SRNDAĆ ODSTRELJEN OKO 20 SATI U SANITARNOM LOVU: Životinja ubijena nakon napada na meštane

S.BABOVIĆ

25. 07. 2021. u 21:26

NEŠTO posle 20 sati, u sanitarnom lovu pronađeno je grlo srndaća koje je odstreljeno od strane Lovočuvarske službe u ataru sela Pepeljevac kod Kruševca,saznaju „Novosti“.

СРНДАЋ ОДСТРЕЉЕН ОКО 20 САТИ У САНИТАРНОМ ЛОВУ: Животиња убијена након напада на мештане

Foto: S.BABOVIĆ

U Lovočuvarskom udruženju Kruševac navode da je srndać lociran u blizini reke Pepeljuše i u neposrednoj blizini mesta gde je napadao stanovništvo prethodnih dana.

- Po nalogu veterinarskog inspektora odstreljena životinja će biti predata Veterinarskom institutu u Kraljevu radi daljih ispitivanja - predočeno je „Novosti“ u Lovočuvarskom udruženju Kruševac.

Kako su „Novosti“ danas objavile, srndać je napao najmanje šest lica u okolini Kruševca.

Slučaj koji ne pamte ni lovci događao se u poslednjih 10 dana na teritoriji sela Pepeljevac kod Kruševca, ali meštani svedoči da je srndać upadao u dvorišta porodičnih kuća u zaseoku Bekčići, selima Cerova i Lukavac. 

Meštanka Pepeljevca Zorica Živadinovića(63) povređena je u bašti dok je čupala luk. Na sreću, tu je bila sa suprugom, pa su zajedno uspeli da se odbrane. O napadu je posvedočila za „Novosti“ i porodica Igora Velinova iz istog sela, kome su obe ćerke zadobile povrede.

- Došao sam sa posle negde oko 19 sati, otišao da se tuširam i čuo decu da vrište- priča za “Novosti” Igor Velinov.

Foto: S.BABOVIĆ

- Izleteo sam napolje i video srndaća. On je preskočio bazen, Saru je udario u leđa, iscepao joj glavu. Višnja je počela da brani sestru,pa je i nju rasekao po stomaku. Na sreću, bilo je još tu dvoje dece od moje sestre, uspeli su da pobegnu. Uhvatio sam srndaća za rogove dok se sva deca ne sklone na sigurno i pustio. Odmah je uleteo u lug i dalje ka bagrenjaku pobegao.

Veruje se da je srndać živeo jedno vreme pored ljudi, budući da im je prilazio bez straha, kao i da je pokazivao agresivanost ili otuda što je počela sezona parenja ili usled neke bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

RIVALI GLEDAJU I NE VERUJU! Novak Đoković zaprepastio konkurenciju (VIDEO)