SNAGATORI PODIGLI NA NOGE SEVER BANATA: U Novim Kozarcima kod Kikinde 19. put održan "Strongmen Evro kup"

R. Šegrt

26. 07. 2021. u 12:23

GOROSTASNI Damir Stroil (33), Sarajlija sa 192 centimetra visine i 143 kilograma težine, osvojio je titulu najjačeg čoveka Evrope, na 19. "Strongmen Evro kupu", takmičenju koje je održano u Novim Kozarcima, kod Kikinde.

СНАГАТОРИ ПОДИГЛИ НА НОГЕ СЕВЕР БАНАТА: У Новим Козарцима код Кикинде 19. пут одржан Стронгмен Евро куп

Foto R. Šegrt

Pobednički pehar stameni mladić, titanske snage, sa sevara Banata odnosi kući. Osim zadovoljstva koje donosi svaka pobeda, ovu prate i posebne emocije, jer ga uvek podseća na vreme od pre sedam godina kada je, baš na ovom mestu, započeo svoju borbu sa teretom. Od tada je nizao samo uspehe i upisao se na listu najjačih na svetu, u Ligi šampiona, gde je predstavnik BiH.

Drugo mesto zauzeo je Jozef Tamaševski iz Poljske, treće njegov zemljak Micael Krzykula, četvrto Robert Teparceani iz Rumunije, koji je bio i najmlađi učesnik. Predstavnici Srbije Dragan Bogojević (na slici) i Renato Repić osvojili su peto i šesto mesto.

Bogojević ne odustaje od nadmetanja već 19 godina, iako je, sa 55 godina, odavno najstariji među snagatorima. Ipak se ne predaje.

- Uvek sam pod stresom i to je otežavajuća okolnost za kvalitetan okršaj sa samim sobom i teretom - rekao je Dragan Bogojević, koji je zajedno sa bratom Miodragom i pokrenuo ovo takmičenje.

Šest takmičara u šest disciplina testiralo je snagu mišića, spretnost i izdržljivost tela i smirenost živaca. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)