OSVETLJEN JOŠ JEDAN ULAZ U GRAD: Nova rasveta u Ulici Rade Žunić u Leskovcu

I. Mitić

22. 07. 2021. u 15:26

ULICA Rade Žunić u Leskovcu, kojom se u grad na Veternici ulazi iz pravca Bojnika, dobila je novu rasvetu, a u ove radove iz gradskog budžeta je uloženo blizu 11,8 miliona dinara. Postavljena su 63 nova stuba sa isto toliko svetiljki, a položeno je oko 1,6 kilometara kabla, dok je napajanje obezbeđeno iz dve trafostanice.

ОСВЕТЉЕН ЈОШ ЈЕДАН УЛАЗ У ГРАД: Нова расвета у Улици Раде Жунић у Лесковцу

Foto: GU Leskovac

Ova saobraćajnica se poklapa sa državnim putem, pa u leskovačkoj lokalnoj samoupravi očekuju podršku „Puteva Srbije“ kako bi uskoro dobila trotoare i novi kolovoz čija je dužina 1,8 kilometara.

Leskovac je na ovom putnom pravcu iz svog budžeta, prošle godine, u rekonstrukciju vodovodne mreže investirao više od 20 miliona dinara kako bi ga priremio za investiciju čija je predračunska vrednost oko milion evra.

- To će zavisiti od mogućnosti „Puteva Srbije“, sa kojima imamo odličnu saradnju, ali o preciznim rokovima ne možemo da govorimo, jer će u projekat biti uključeno nadležno ministarstvo i pomenuto preduzeće – kazao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, i dodao da je već dogovorena izgradnja tri kilometra puta ka Vučju.

On je najavio i radove na putu ka Lebanu i naglasio da se nada podršci države i na obnovi takozvanog bojničkog puta. Međutim, ukoliko „Putevi Srbije“ ne započnu ovaj projekat, a lokalna samouprava dobije saglasnost za to on će biti, kako je rečeno, finansiran iz gradskog budžeta.

LED RASVETA

U Ulici Rade Žunić je ugrađena LED rasveta koja ostvaruje velike uštede u potrošnji električne energije. Leskovac je nedavno, u javno-privatnom partnerstvu sa kompanijom „Kip Lajt“, na celoj teritoriji grada zamenio sve stare novim LED svetiljkama. U okviru projekta vrednog 9,2 miliona evra zamenjeno je više od 13.000 svetiljki i reflektora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona