URUČENI UGOVORI ZA REALIZACIJU PROJEKTA SOCIJALNOG STANOVANJA: Svilajnac iz budžeta izdvaja 14 milona dinara

Z. Gligorijević

21. 07. 2021. u 13:48

OPŠTINA Svilajnac jedna je od 19 opština u Srbiji koja je dobila sredstva Evropske unije za realizaciju projekta socijalnog stanovanja i aktivne inkluzije. Ukupna vrednost projekta, kojim je prediđena izgradnja stambenog objekta sa 26 stambenih jedinica namenjenih romskoj populaciji, je 84 miliona dinara, od čega opština Svilajnac iz svog budžeta izdvaja 14 miliona dinara.

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕKТА СОЦИЈАЛНОГ СТАНОВАЊА: Свилајнац из буџета издваја 14 милона динара

Foto: SO Svilajnac

- Projekat je veoma važan za nas, jer ćemo njegovom realizacijom rešiti višegodišnji problem neuslovnog života romskih porodica u naselju „Burduš mala“ u Svilajncu. Ovo je i primer dobre prakse za rešavanje stambenih problema, kao jednog od gorućih problema romske populacije – ocenila je zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević, koja je prisustvovala ceremoniji dodele ugovora.

Program sprovodi UNOPS uz podršku Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna pitanja i Minstarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Projekat traje 16 meseci, a osim izgradnje obuhvata i opremanje stanova osnovnim nameštajem.

Osim rešavanja stambenog pitanja, projektom su predviđene i mere aktivne inkluzije Roma kroz unapređenje njihove zapošljivosti i zapošljavanja, socijalne i društvene uključenosti i zdravstvene preventive.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)