SMEDEREVO ZA PRIMER: Od početka ove godine prikupljeno 1.400 jedinica krvi

J. I.

21. 07. 2021. u 10:39

U AKCIJAMA dobrovoljnog davanja krvi, Crveni krst Smederevo je od početka ove godine prikupio 1.402 jedinice krvi.

СМЕДЕРЕВО ЗА ПРИМЕР: Од почетка ове године прикупљено 1.400 јединица крви

Foto: Crveni krst Smederevo

- Crveni krst Smederevo postiže izuzetne rezultate u dobrovoljnom davalaštvu krvi. U zimskoj kampanji prikupljeno je 393 jedinice krvi u toku osam akcija u januaru i februaru, čime je Smederevo zauzelo visoko mesto među najhumanijim gradovima, izjavila je direktorka Doma zdravlja u Smederevu, dr Olgica Obradović.

Ona je podsetila da je u toku prošle godine, u otežanim uslovima pandemije korona virusa, sakupljeno je 2.612 jedinica ove dragocene tečnosti.

Dr Obradović je pozvala sve punoletne građane da podrže i ovogodišnju letnju kampanju i da davanjem dragocene tečnosti pomognu humanitarnu misiju spasavanja života.

- Želeli smo da u ovoj humanitarnoj organizaciji učestvuju ugledne ličnosti ovoga grada i tako pošalju poruku o značaju dobrovoljnog davanja krvi, napominje mr Slobodan Stanković, predsednik Crvenog krsta Smederevo,

Akcije dobrovoljnog davanja krvi održavaju se svakog ponedeljka u Centru za kulturu Smederevo od 9 do 15 časova. U poslednjoj akciji prikupljeno je 38 jedinica krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!