BIRAMO BOJE SVAKODNEVICE: Tamara Milčić (20) u biblioteci u Ćupriji promovisala svoju četvrtu knjigu

Zorana Rašić

18. 07. 2021. u 06:34

ZBOG čega je u životu važno zastati i osvrnuti se, upiti svaki tren lepote koja je svuda oko nas, ljubitelji pisane reči u Ćupriji mogli su da saznaju od mlade svestrane umetnice i spisateljice Tamare Milčić, poreklom iz tog grada, koja je u 21. godini već stigla da napiše svoju četvrtu knjigu.

БИРАМО БОЈЕ СВАКОДНЕВИЦЕ: Тамара Милчић (20) у библиотеци у Ћуприји промовисала своју четврту књигу

Tamara Milčić na promociji svog najnovijeg dela / Foto biblioteka

Ona je u letnjoj čitaonici Narodne biblioteke "Dušan Matić" predstavila svoju poslednju knjigu "Zastani, osvrni se", a uz kazivanje stihova i muzički program, bilo je to pravo umetničko osveženje za prisutne.

Nesumnjivo darovita devojka prvu knjigu napisala je kao dete, sa devet godina. Poetska zbirka nastala je neočekivano, nakon što je za svakog druga u svom odeljenju trećeg razreda napisala - po pesmu. Oduševljena idejom, učiteljica je pomogla da od tih pesama nastane knjiga, pa je Tamara objavila tako svoju prvu zbirku "Moja prva duga od druga do druga". Dve godine kasnije, kada se talentovana devojčica zaljubila, nastao je i njen prvi roman "Iskrena ljubav", a potom i knjiga "Od 7 do 13", koja se bavi autobiografskim dogodovštinama iz škole.

Na promociji četvrte Tamarine knjige, sada odrasle devojke, govorila je i njena mama jer - kako mlada umetnica ističe, ovakvog književnog puta ne bi bilo da nije velike podrške porodice.

- Utkala sam u ovu knjigu neka svoja životna iskustva, a zapravo je to knjiga o životu, o svim njegovim savršenim nesavršenostima, o zahvalnosti koja je, čini mi se, srž jednog radosnog života, o uverenjima koja boje našu svakodnevicu bojama koje sami biramo - rekla je, između ostalog, Tamara.

SVESTRANOST

DRUGAČIJA od većine predstavnika svoje generacije, pre nego što je upisala Fakultet savremenih umetnosti u Beogradu, Milčićeva je završila Filološku gimnaziju, a pohađala je i baletsku i muzičku školu, istovremeno zaplovivši u književne vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna