PRVI MEMORAJLNI BOKSERSKI TURNIR U ZRENJANINU: Takmičenje omaž slavnom zrenjaninskom bokseru

B. Grujić

14. 07. 2021. u 16:01

PRVI memorijalni međunarodni turnir u boksu Zvonimir Zvonko Vujin održava se ovog vikenda u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, a na dvodnevnom turniru učestvovaće više od 60 boksera iz Srbije i šest država regiona.

ПРВИ МЕМОРАЈЛНИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ЗРЕЊАНИНУ: Такмичење омаж славном зрењанинском боксеру

FOTO: grad Zrenjanin

Memorijal u konkurenciji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki, otvara se u subotu, 17. jula, u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će u nedelju, 18. jula, finalne brobe početi u 18 i trajati do 20 časova, a meč turnira između mlade reprezentativke Srbije Aleksandre Rapaić, iz Žitišta i Nikoline Gajić, najavljen je za subotu uveče.

FOTO: grad Zrenjanin

Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Sportskog saveza Zrenjanina, pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i naglasila značaj Memorijala u čast proslavljenog olimpijca Zvonka Vujina.

FOTO: grad Zrenjanin

- U organizaciji turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi Banat i Petrovgrad iz Zrenjanina, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu - istakla je Vukosava Đapić Atanacković.

FOTO: grad Zrenjanin

Zvonimir Zvonko Vujin

Na prvom memorijalu u Zrenjaninu nastupiće kompletna.kadetska reprezentacija Srbije, a među brojnim bokserima, na šta bi pokojni Vujin sigurno poaebno bio ponosan, biće mnogo domaćih, talentovanih boksera.

Rođeni zrenjaninac

Zvonimir Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu, bio je član bokserskog kluba Banat i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije, četvorostruki prvak države, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji, a osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja, Zlatne rukavice 1965. i Oskara popularnosti  1971. godine. 

Preminuo je 8. decembra 2019. godine u Zrenjaninu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024