DEVETI PUT OD POČETKA GODINE: Zbog dojave o bombi evakuisan sud u Novom Sadu

Lj. P.

08. 07. 2021. u 14:26 >> 15:16

ZGRADA pravosudnih organa u Novom Sadu, danas je evakuisana zbog dojave o postavljenoj bombi.

ДЕВЕТИ ПУТ ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ: Због дојаве о бомби евакуисан суд у Новом Саду

Foto: Ž.Knežević

Ženski glas je, kako je za „Novosti“ kazala Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, u 12.55 časova pozvala telefonsku centralu suda i rekla da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava.

Zasada nepoznata žena je još rekla da je bomba postavljena na trećem spratu.
Zaposleni i stranke su napustili zgradu, a policija je kontradiverzionim pregledom utvrdila da je dojava bila lažna. Prethodnih meseci, novosadska Palata pravde je nekoliko puta evakuisana zbog dojava o postavljenoj bombi, za koje se srećom, utvrdilo da su bile lažne. Ova, današnja, je deveta od početka godine, a prethodni put je zgrada evakuisana 1. jula, kada je takođe žena preko telefona rekla da se bomba nalazi u arhivi Višeg suda. Ni tada, srećom, nikakva eksplozivna naprava nije bila pronađena.
Krajem maja, novosadska policija je u saradnji sa kolegama iz Subotice uhapsila  Z.B. (47) iz Subotice osumnjičenog za izazivanje panike i nereda. Sumnja se da je on, 25. maja, telefonom pozvao centralu Osnovnog suda u Novom Sadu i lažno ih obavestio da je u podrumu te zgrade postavljena bomba.
Policija je, protivdiverzionim pregledom utvrdila da se u zgradi suda ne nalazi nikakva eksplozivna naprava, a operativnim radom identifikovala je osumnjičenog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri