SVEČANOST ZA LEKARE: Grad Sremska Mitrovica organizovao prijem zahvalnosti

S. K.

07. 07. 2021. u 07:26

U ZNAK zahvalnosti medicinskim radnicima, koji se duže od godinu dana bore protiv pandemije virusa korona, Grad Sremska Mitrovica organizovao je proslavu da herojima u belim mantilima pokažu da su svesni šta su uradili za građane ne samo ovog grada već i ostalih opština.

СВЕЧАНОСТ ЗА ЛЕКАРЕ: Град Сремска Митровица организовао пријем захвалности

Foto S. K.

- Svi radnici koji su bili u kovid-odeljenju, odnosno crvenoj zoni, kovid- ambulanti, kontrolnom kovid pregledu, odazvali su se ovoj skromnoj svečanosti. Na ovaj način želimo da im odamo priznanje za borbu koju su vodili - rekao je rukovodilac stručno-operativnog tima za imunizaciju Miroslav Jokić.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Dragan Malobabić, kaže da mnoge od njih sada posle dužeg vremena prvi put vidi bez skafandera, a koleginice doterane i našminkane.

Dragan Malobabić, Foto S. K.

- Nije ovo prva kriza kroz koju je bolnica prošla i uvek su zdravstveni radnici časno stajali ispred svojih sugrađana. Ali ovo je prvi put da se na ovakav način obeležava i još jednom želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi i ustanovi za izvršenje zatvorskih sankcija koje su nam omogućile da se ovde u bašti hotela okupimo - rekao je dr Malobabić i pozvao Mitrovčane da se vakcinišu, poručivši da je u ovom gradu 53 odsto građana pelcovano, ali je potrebno bar 70 - 80 odsto vakcinisanih da ne bi strepeli od još jednog talasa.

POŽRTVOVAN RAD

KAKO je istakla direktorka Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici dr Nada Zec Petković, radilo se neprestano, danju, noću, hrabro, požrtvovano i bez obzira na postojanje rizika po lično zdravlje pojedinca.

- Ovo nije bila laka godina za bilo koga u zemlji i širom sveta, situacija je bila komplikovana, ali život mora da ide dalje - naglasila je dr Zec Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)