POŽAR U GRAČANICI: Predsednik opštine obišao porodice čije je kuće zahvatio požar

Vladislav Ćup

24. 06. 2021. u 15:12

SRĐAN Popović, predsednik opštine Gračanica obišao je danas porodice čije je kuće zahvatio požar koji je izbio jutros oko 7,30 nedaleko od spomenika Milošu Obiliću u centru Gračanice.U ovom požaru izgorela je stara kuća prodice Arsić kao i pomoćni objekti, dok je porodicama Danić i Mitić izgoreo deo krova na kućama i deo poslovnog objekta.

ПОЖАР У ГРАЧАНИЦИ: Председник општине обишао породице чије је куће захватио пожар

FOTO: Vladislav Ćup

-U ovom požaru je pričinjena velika materijalna šteta ali je najvažnije da nema povrđenih.Sve pohvale upućujem našoj vatrogasnoj službi koja je na vreme izašla i uspela da sanira požar-istakao je predsednik Popović dodajući da radi na proceni štete kao i da će opština izaći u susret oštećenim porodicama.

- Ovakav požar u opštini Gračanica se do sada nije desio i porodice su dosta uplašene. Materijalna šteta je prilično velika, trenutno se radi na proceni štete, a opština će izaći u susret i pomoći porodicama. Najbitnije u svemu je da nije bilo ljudskih žrtava- istakao je predsednik  Popović dok je Momir Arsić kojem je izgorela stara kuća ispričao da je mogući uzrok požara to što je njegov otac ložio šporet u blizini kuće.

-Čim sam čuo da se nešto dešava otrčao sam do roditelja i video da otac gasi neki manji požar. Komšije su već bile tu i pomagale,vatra se brzo širila i nismo mogli da je ugasimo. Kada su vatrogasci stigli kuća mojih roditelja je već izgorela i oni su se usredsredili na ostale koje su počele da gore-ispričao je Momir Arsić ističući da su svi još uvek pod stresom, da su njegovi roditelji stari i bolesni i da im je ekipa hitne pomoći ukazala pomoć.Inače, zbog požara Gračanca je bila bez stuje koja je uključena posle sanacije dok je saobraćaj kod kroužnog toka odnosno spomenika Milošu Obiliću, normalizovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)