MESTO ZA ODMOR 400 AKADEMACA: Novac obezbeđen iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope

J. Lemajić

22. 06. 2021. u 06:22

IZGRADNjA Studentskog odmarališta na Paliću ulazi u završnicu, odnosno u toku je treća faza radova - vredna 3,1 milion evra - posle koje će akademcima iz čitave Srbije biti dostupno još 210 ležajeva.

МЕСТО ЗА ОДМОР 400 АКАДЕМАЦА: Новац обезбеђен из кредита Банке за развој Савета Европе

Foto J. L.

Do sada je, tokom prve dve faze, uloženo takođe oko tri miliona evra, a završeni su objekat kuhinje, sala sa više od 300 mesta i sobe sa 210 kreveta.

- Posle završetka građevinskih radova, ostaje da rešimo pitanje snabdevanja toplotnom energijom i da, u skladu sa projektnom dinamikom, objekti budu potpuno završeni do februara iduće godine. Imajući u vidu da je Palić jedna od najprestižnijih destinacija u Srbiji i Vojvodini, sadržaji će biti dostupni i u komercijalne svrhe, jer studentska odmarališta imaju mogućnost da posluju na tržišni način i imaju sopstvena sredstva, iz kojih kasnije mogu da se nadograđuju - najvaljuje Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. - Svega ovoga ne bi bilo da Vlada Srbije nije u prethodnom period ispregovarala kredit kod Banke za razvoj Saveta Evrope i počela da gradi ovaj impozantni kompleks. Studenti će ovde imati brojne edukacije, a stečenim znanjima će doprineti razvitku Srbije i tako ostati u zemlji. Vlada Srbije tokom prethodnih deset godina radi na tome, a ovo je jedan od simbola te politike i nadam se da ćemo nastaviti u istom pravcu.

U Studentskom odmaralištu su donedavno bili smešteni akademci sa Ekonomskog fakulteta, a za narednu godinu je planirana i "Građevinijada" u Subotici, koja bi takođe trebalo da ugosti više stotina učesnika. Zato svi sa nestrpljenjem očekuju da otvori svoja vrata u punom kapacitetu.

Kompleks se nalazi na površini od 4,5 hektara, sa više od 2.700 kvadrata smeštajnog i pratećeg prostora - uključujući i terene za sport i rekreaciju. U toku je renoviranje postojećih i izgradnja novih objekata, a komleks će sadržati restoran sa kuhinjom, smeštajne paviljone, upravnu zgradu, objekte za kulturno-zabavne i kongresne sadržaje, te za društvene i rekreacione aktivnosti, uz svlačionice, bazen sa kafeom, letnju učionicu i niz otvorenih sportskih terena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove