PREZENTACIJA VOZILA I POLICIJSKE OPREME NA TRGU: Zrenjanin obeležava Dan policije

B. Grujić

18. 06. 2021. u 19:41

POVODOM dana policije i slave Ministarstva unutrašnjih poslova, na centralnom gradskom tdgu u Zrenjaninu, pripadnici Policijske uprave u nedelju 20.juna u ranim popodnevnim časovima, u terminu od 15 do 17, organizuju prezentaciju vozila, opreme i materijalno-tehničkih sredstava.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ВОЗИЛА И ПОЛИЦИЈСКЕ ОПРЕМЕ НА ТРГУ: Зрењанин обележава Дан полиције

Foto: B. G.

    Tradicija obeležavanja slave, datira iz 1862. godine, kada je Zakonom o Ustrojstvu Centralne državne uprave obnovljene Srbije, 22. marta, Ministarstvo vojno razdvojeno od policije, a od 15. do 17. juna te godine srpska žandarmerija je odigrala presudnu ulogu u sukobima oko Čukur česme i tokom bombardovanja Beograda. Nešto više od stotinu žandarma suprotstavilo se nekoliko stotina puta jačoj turskoj sili i praktično spaslo Beograd i Srbiju, a obzirom da se prvi sukob odigrao na Duhove, 15. juna, ovaj dan je usvojen kao slava srpske žandarmerije. 

    Prvi put ove godine proslava se organizuje na nivou cele Srbije, u svim policijskim upravama, sa ciljem da podseti na dugu tradiciju i približi građanima deo aktivnosti policije u okviru lokalne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri