BITKA PROTIV KOMARACA: U Paraćinu akcija suzbijanja larvi i odraslih krvopija

Z. R.

18. 06. 2021. u 17:43

BEOGRADSKA firma „Eko dez“ organizovala je još jednu planiranu akciju uništavanja populacije komaraca u Paraćinu.

БИТКА ПРОТИВ КОМАРАЦА: У Параћину акција сузбијања ларви и одраслих крвопија

Foto: Z. Rašić

Tokom dana na širem području grada, u seoskim mesnim zajednicama i na izletištima Grza i Sisevac urađen je larvicidni tretman vodenih površina biološkim preparatom, dok u večernjim satima predstoji uništavanje odraslih jedinki zaprašivanjem sa zemlje.

Larvicidni tretman bio je drugi po ovogodišnjem ugovoru i obavile su ga četiri ekipe, a tokom večeri u borbi protiv odraslih komaraca učestvovaće pet specijalnih vozila. To je prva akcija suzbijanja odraslih jedinki ove populacije. Inače, posebno pažljivo se tretiraju takozvana žarišta kao što su kanal u Dankovu i Šavačka bara, te jezero Buljanka i područje oko postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Foto: Z. Rašić

Sa „Eko-dezom“ grad na Crnici je ugovorio ove godine tri tretmana protiv odraslih komaraca, četiri larvicidna tretmana, a planiran je i jedan avio-tretman, odnosno zaprašivanje iz vazduha. Osim bitke protiv komaraca ugovorena je, i već odrađena, akcija suzbijanja krpelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!