POMOĆ ZA 300 PORODICA: Romskim domaćinstvima uručeni higijenski paketi

I.M.

16. 06. 2021. u 19:43

HIGIJENSKI paketi namenjeni romskim porodicama sa teritorije Vlasotinca uručeni su u sredu nosiocima 300 domaćinstava kao jedna od dve akcije proistekle iz sporazuma Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Instituta za javno zdravlje „dr Milan Jovanović Batut“. Prva je bila pomoć u prijavi za vakcinaciju na portalu e-uprave.

ПОМОЋ ЗА 300 ПОРОДИЦА: Ромским домаћинствима уручени хигијенски пакети

Foto: OU Vlasotince

- Svi se nadamo da korone više neće biti u velikim epidemijskim talasima i da se polako vraćamo normalnom životu. Nadam se da će vam ovi paketi koristiti i želim vam dobro zdravlje – kazao je Bratislav Petrović, predsednik opštine.

Cilj ovih aktivnosti je da se pomogne građanima iz romskih naselja da, uz vakcinaciju, postignu i minimum standarda za poštovanje preventivnih mera u suzbijanju virusa korona.

One se sprovode u 29 opština i gradova. Ukupno će biti podeljeno 12.000 paketa i obuhvaćeno oko 70.000 ljudi u 179 takozvanih podstandardnih romskih naselja.

Akcija se sprovodi u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i uz podršku donatora iz Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju(GIZ), Fondacije za otvoreno društvo, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) i Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR Srbija).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!