BEZBEDNIJE OKO POŽEGE: Dogovorena izgradnja obilaznice

T. Paunović

16. 06. 2021. u 06:35

GRAD na Skrapežu je najveća raskrsnica drumskog i železničkog saobraćaja u Zlatiborskom okrugu.

БЕЗБЕДНИЈЕ ОКО ПОЖЕГЕ: Договорена изградња обилазнице

Foto R. Marković

Na pruzi od Beograda do Bara, ovde je najveća ranžirna stanica, a tu su i krak koloseka ka Čačku, te Železnički muzej.

Nekoliko rizičnih prelaza preko šina je rešeno izgradnjom pasarele i - dok zbog železničkog saobraćaja odmaknutog od grada nema brige - to nije slučaj u varoši kroz koju svakodnevno prođe više hiljada vozila. Najveća opasnost preti od teretnog saobraćaja, jer kamioni i autobusi prolaze bukvalno kroz sam centar.

- Konačno smo ušli u proceduru da taj višedecenijski problem rešimo. U Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture je održan prvi zajednički sastanak radnog tima tokom kojeg su predložena rešenja. Gradiće se obilazni put za teretni i putnički saobraćaj ka Kosjeriću i Valjevu, a prvi posao je projektovanje i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa - kaže predsednik Opštine Đorđe Nikitović.

Njegov zamenik Ivan Novaković naglašava i to da su u tim sastavljen od ovdašnjih i stručnjaka Ministarstva, ušli i predstavnici JP "Železnice Srbije" i JP "Srbijavode", jer je za realizaciju ovog velikog posla neophodno sadejstvo više firmi, posebno pri regulaciji reke Skrapež i izradi bedema za zaštitu od poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna