NASTAVLJAJU SE RADOVI NA OBILAZNICI OKO ZRENJANINA: Uskoro dozvola i za četvrti krak

B.G.

09. 06. 2021. u 21:25

RADOVI na završetku treće faze obilaznice oko Zrenjanina, koja je od najvažnijih investicija, biće uskoro nastavljeni, nakon okončane javne nabavka za izmeštanje stubova dalekovoda koji su oneomogućavali gradnju velikog kružnog toka kod Prvomajske ulice.

НАСТАВЉАЈУ СЕ РАДОВИ НА ОБИЛАЗНИЦИ ОКО ЗРЕЊАНИНА: Ускоро дозвола и за четврти крак

Foto: Grad Zrenjanin

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac obišao je do sada završene radove i sa izvođačima razgovarao o daljoj dinamici i obimu radova.  

- Radovi na izmeštanju stubova dalekovoda treba da počnu u narednih mesec dana, a dok se to ne odradi nema nastavka gradnje obilaznice, koja je za Zrenjanin izuzetno važna  - kaže Santovac, uz napomenu da je potrebno  45 do 60 dana da radovi budu gotovi, a izmeštanjem teškog saobraćaja iz gradskog jezgra značajno će biti unapređena bezbednost saobraćaja, smanjeno oštećenje gradskih ulica i imovina građana. 

Treća faza gradnje, obuhvata radove na deonici dugoj 3,7 kilometara, od lokalnog puta Zrenjanin-Mihajlovo do magistralnog državnog puta  Zrenjanin-Srpska Crnja, odnosno od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, sa dve kružne raskrsnice i mostom preko Begeja, a jedini zastoj je kod ukrštanja sa Prvomajskom ulicom, gde je predviđen kružni tok, koji će biti izgrađen nakon izmeštanja delekovoda. 

Zamenik gradonačelnika svestan je problema prolaska teških kamiona kroz grad i nedaća koje imaju stanovnici ulica Nikole Pašića, Žarka Zrenjanina, Mihajlovačkog druma, Prvomajske, 6. maja, Principove, Miletićeve i još nekih, jer im danonoćno šleperi prolaze pored kuća.

- Kad završimo obilaznicu, teški kamioni više neće ulaziti u grad, neće habati gradske ulice, a novac koji smo trošili da popravljamo oštećenja, usmerićemo na druge projekte od značaja za građane - dodaje Santovac. 

Izgradnja obilaznice u vrednosti 1,5 milijardu dinara realizuje se u četiri faze, a od ukupno 14,5, do sada je u potpunosti završeno i već je u upotrebi 7,2  kilometara obilaznice. Izgrađen je most preko Begeja, a prolestos i kružni tok na Temišvarskom drumu i omogućen prilaz mostu. Treća faza u vrednosti 450 miliona dinara privodi se kraju, a četvrta faza obuhvata radove od Temišvarskog druma do industrijske zone Jugoistok, gde je predviđena kružna raskrsnica na Lazarevačkom drumu, nadvožnjak preko železničke pruge Zrenjanin-Pančevo i propust preko Aleksandrovačkog kanala. 

KAO SKADAR NA BOJANI

- Imam 73 godine i volela bih da doživim da obilaznica bude završena, ali nisam baš optimista - kaže Nada S. penzionerka iz Zrenjanina, uz napomenu da ulicom u kojoj živi dnevno prođe više stotina ogromnih kamiona i šlepera.

O KRAJA JESENI DOZVALA ZA ČETVRTI KRAK

- Eksproprijacija zemljišta je urađena uz obezbeđene lokacijske uslove, a do kraja jeseni očekujemo i građevinsku dozvolu za četvrti krak obilaznice - naglasio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a