U ĆUPRIJI REBALANS BUDŽETA: Vlasnici ugostiteljskih objekata oslobođeni plaćanja zakupa za letnje bašte

Z. Rašić

08. 06. 2021. u 19:35

PO predlogu Opštinskog veća, odbornici lokalnog parlamenta u Ćupriji na današnjem, sedmom po redu zasedanju, usvojili su izmenu i dopunu ovogodišnjeg budžeta i doneli rebalans opštinske kase.

У ЋУПРИЈИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА: Власници угоститељских објеката ослобођени плаћања закупа за летње баште

Foto: SO Ćuprija

Najbitnije izmene, kako je obrazložio Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija, odnose se na pozicije kapitalnih objekata. U pitanju su 122 miliona dinara koje je država prenela Opštini za komunalno uređenje Industrijske zone “Dobričevo”, rekao je Antić, a prenosi zvanični sajt te opštine.

Lepa vest sa ove sednice jeste donošenje odluke kojim su valasnici ugostiteljskih objekata oslobođeni plaćanja zakupa za letnje bašte u ovoj godini za zauzimanje javnih površina. Ova odluka je odneta kako bi se olakšalo firmama i preduzetnicima koje, zbog kovida, imaju probleme u poslovanju.

Foto: SO Ćuprija

U cilju uređenja seoskih grobalja, usvojeni su predlozi izrade planova detaljne regulacije za groblja u Virinu, Isakovu, Jovcu, Ostrikovcu i Vlaškoj. Posebna tema bilo je Lokalni akcioni plan za poboljšanje materijalnog položaja izbeglih i raseljenih lica.

Između ostalog, zbog isteka mandata aktuelnom direktoru JKP “Ravno 2014” Dejanu Ristiću, raspisan je konkurs kako bi se sprovela procedura imenovanja direktora, a Ristić je imenovan za vršioca dužnosti do okončanja konkursa.

U okviru više tačaka koje su se odnosile na JKP, odbornici su dali saglasnost za zaduženje ovog javnog preduzeća za nabavku osnovnih sredstava i prihvaćen je novi cenovnik usluga. Takođe, saglasnost odbornika dobio je prošlogodišnji izveštaj o radu Crvenog krsta vezan za Narodnu kuhinju, te godišnji program preventivnih mera za smanjenje rizika od poplava na teritoriji Ćuprije, sa operativnim planom odbrane od poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri