NOVE OLAKŠICE ZA OPSTANAK: Ugostiteljima i agencijama koji u Nišu rade u gradskim lokalima kirija manja za trećinu

J. ĆOSIN

07. 06. 2021. u 06:21

UGOSTITELjI i turističke agencije koje zakupljuju gradske lokale u Nišu će od juna do novembra plaćati 30 odsto nižu kiriju, odlučeno je na Gradskom veću, gde je usvojen i predlog da svoje komunalne dugove isplate u 12 fiksnih rata.

НОВЕ ОЛАКШИЦЕ ЗА ОПСТАНАК: Угоститељима и агенцијама који у Нишу раде у градским локалима кирија мања за трећину

Detalj iz jednog od niških lokala / Foto J. Ćosin

- Utvrđenim predlogom odluke umanjuje se zakupnina zakupcima gradskog poslovnog prostora za period od šest meseci, odnosno od juna do novembra. Ovo je nastavak mera koje je Grad već sproveo, odnosno u periodu od januara do aprila meseca - rekla je v. d. načelnice Uprave za komunalne delatnosti Snežana Jovanović.

Olakšanje će se, za razliku od prve polovine godine, kada je zakup umanjen ugostiteljima za 50 odsto, sada odnositi i na sve turističke agencije koje posluju u gradskim objektima.

- Svima njima će biti smanjena zakupnina. U zavisnosti od zone se određuje visina zakupnine, a smanjuje se za 30 odsto, od juna do novembra. U prethodnom periodu je to bilo za 50 odsto, imajući u vidu da se sada proširuje krug tih zakupaca kojima se odobrava umanjenje, znači ubacuju se i turstičke agencije, sada je to 30 odsto - objašnjava Snežana Jovanović.

Dodaje i da je Veće donelo zaključak kojim se preporučuje da JKP "Objedinjena naplata" i "Mediana" daju ugostiteljima i hotelijerima olakšice.

- To znači da omoguće plaćanje dugovanja za komunalne usluge, odnosno za odvoz smeća, dimničarske usluge, čišćenje i odlaganje otpada u 12 fiksnih mesečnih rata, od kojih svaka ne može biti niža od 500 dinara - kaže Snežana Jovanović.

Iz turističkih agencija kažu da im je, pogotovo sada, svaka pomoć dobrodošla...

- Godina za nama je bila jako teška, turističke agencije su veoma pogođene, gubici veliki, tako da svaka pomoć dobro dođe. Nama je vlasnik lokala zaista izašao u susret, pa je napravljen najbolji mogući dogovor kako bi agencija koja nije radila od oktobra prošle, do maja ove godine uopšte opstala, tako da verujem da će i mojim kolegama koji su u gradskim lokalima to biti velika olakšica smanjenje kirije - kaže vlasnica agencije "Amazon travel" Ana Rakita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)