NOĆNI KLUBOVI NEĆE PLAĆATI ZAKUP: Olakšice za ugostitelje koji koriste prostor u vlasništvu grada

Š. Marović

10. 03. 2021. u 09:53

GRADSKO veće Beograda donelo je juče odluku da noćne klubove koji koriste poslovni prostor u vlasništvu Grada oslobodi plaćanja zakupa u periodu od 1. aprila ove do 31. marta naredne godine.

НОЋНИ КЛУБОВИ НЕЋЕ ПЛАЋАТИ ЗАКУП: Олакшице за угоститеље који користе простор у власништву града

Foto Tanjug

- Noćni klubovi su zatvoreni već godinu dana, od marta prošle godine kada je bilo uvedeno vanredno stanje - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Za razliku od drugih ugostiteljskih objekata koji nekako rade, makar redukovano, noćni klubovi ne rade već 12 meseci. Zatvoreni su odlukom nadležnih organa koji donose epidemiloške propise. Zato je Grad doneo odluku da ovi noćni klubovi koji posluju u prostoru koji je vlasništvo grada narednih godinu dana budu oslobođeni zakupa plaćanja poslovnog prostora. Apelujemo na druga pravna i fizička lica koja su vlasnici prostora u kojima se u zakupu nalaze noćni klubovi da učine isto. Na ovaj način grad će pomoći onima koji ne rade već godinu dana da prežive krizu, da ne otpuste zaposlene i da, kada se sve mere ukinu, ponovo počnu da normalno posluju.

BUDIMO SOLIDARNI

ZAMENIK gradonačelnika podsetio je da kao društvo treba da budemo solidarni sa ljudima koji zbog epidemioloških mera već godinu dana ne mogu da rade.

- To su muzičari, zaposleni u turizmu, od vodiča do zaposlenih u hotelima, do onih koji izrađuju i prodaju suvenire.

Takođe, produžena je odluka kojom se omogućava da bašte ugostiteljskih objekata budu postavljene na parking mestima u skladu sa uslovima koje predviđa zakon, do 31. decembra ove godine.

-Pre dve godine zabranili smo postavljanje bašti ugostiteljskih objekata na Vračaru na parking mestima - kaže Vesić. - Zbog teške situacije u kojoj su se našli ugostitelji usled pandemije ova odluka je promenjena 1. jula prošle godine i ponovo je dozvoljeno postavljanje bašti do 31. decembra 2020. godine. Sada je važenje ove odluke produženo tokom 2021. godine.Na ovaj način dodatno pomažemo kompanijama koje se bave ugostiteljstvom da opstanu u vremenu epidemije kao da građani sede u baštama, na otvorenom, umesto u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)