ŠALTER ČEKA PREDUZETNIKE: Nova olakšica za 1.753 privredna subjekta koji posluju na teritoriji Trstenika

S. Babović

02. 06. 2021. u 06:21

PRIVREDNA komora Srbije je u saradnji sa lokalnom samoupravom u Trsteniku otvorila je šalter za preduzetnike, na kojem poslodavci koji vode mala i srednja preduzeća, ali i početnici u biznisu, mogu da dobiju sve potrebne informacije u vezi sa svojim pravima i obavezama.

ШАЛТЕР ЧЕКА ПРЕДУЗЕТНИКЕ: Нова олакшица за 1.753 привредна субјекта који послују на територији Трстеника

Foto OU u Tersteniku

- Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama, želimo da na efikasan način informišemo preduzetnike o svim programima podrške i drugim aktivnostima, te tako doprinesemo ravnomernom regionalnom razvoju privrede Srbije - kaže Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, koja je sa predsednicom Opštine Milenom Turk potpisala Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

Od ukupno 1.753 privredna subjekta, koliko ih posluje u Trsteniku, 1.368 su preduzetnici, a 385 privrednih društava.

- Mala i srednja preduzeća, odnosno preduzetnici su pokretači budućeg jačanja ukupne domaće privrede i ovaj šalter je pre svega njima namenjen - kaže Maja Marković, direktorka Regionalne privredne komore u Kruševcu.

- Preduzetništvo podstiče stvaranje novih proizvoda, razvoj i primenu novih tehnologija, a uspešne inovacije u ovoj oblasti mogu poboljšati životni standard. Jer, uspešni preduzetnici stvaraju nova radna mesta i uslove za prosperitetno društvo.

ADRESA Svojevrsni info-pult za biznismene, Foto OU u Tersteniku

Predsednica Opštine Milena Turk smatra da je šalter za preduzetnike od izuzetnog značaja za razvoj privrede, jer omogućava pravovremeno informisanje o otvorenim pozivima namenjenim početnicima u poslovanju, podsticajima za nabavku nove opreme i mogućnostima širenja kapaciteta, ali i o olakšicama koje nude različita ministrastva, odnosno Nacionalna služba za zapošljavanje ili lokalna samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna