ZAVRŠENO ASFALTIRANJE CERSKE ULICE: Osim kolovoza - dobila i novu vodovodnu mrežu

Z. Rašić

28. 05. 2021. u 21:10

U PARAĆINU je privedeno kraju etapno asfaltiranje Cerske ulice - jedne od starih važnih saobraćajnica u gradu, zbog čega je saobraćaj u tom delu bio obustavljen od polovine februara, kada su počeli pripremni radovi.

ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ ЦЕРСКЕ УЛИЦЕ: Осим коловоза - добила и нову водоводну мрежу

Foto: Z. Rašić

Nakon prvog, nosećeg sloja asfalta čije je postavljanje krenulo iz pravca nekadašnje Niške, odnosno sadašnje Ulice Stefana Lazarevića, urađen je i završni, habajući sloj. Rađena je deonica duga 380 metara, do Ulice kneza Mihajla, a kompletna rekonstrukcija ove saobraćajnice bitna je i jer se u njenoj blizini nalazi škola.

Priprema ulice za izgradnju i promena podzemnih instalacija, inače, nisu prošli bez problema jer su stare vodovodne cevi pucale, a padale su i kiše, što je rok za završetak radova produžilo za oko mesec dana. Direktor opštinske Direkcije za izgradnju Marko Jelenić rekao je da će se u delu Cerske graditi još trotoar i to od Ulice knez-Mihajlove do Laze Kostića, gde će biti postavljene behaton kocke.

Obnova Cerske, osim izgradnje novog kolovoza sa ivičnjacima, obuhvatila je zamenu dotrajale vodovodne mreže, kao i dela atmosferske kanalizacije i njenu izgradnju gde je nije bilo, a planirana je sadnja novog drvoreda na delu gde je posečen stari zbog korenja koje je ugrožavalo podzemne instalacije.

Radove je izvelo preduzeće “Putotehna” po ugovoru sa Upravom za investicije i održivi razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!