SARADNJA SMANJUJE RIZIK: Delegacija Odseka civilne zaštite Banja Luke u poseti Kraljevu

G.Ć.

27. 05. 2021. u 22:26

TROČLANA delegacija predstavnika Odseka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Banja Luke ovih dana boravi u poseti svojim kolegama iz Odseka civilne zaštite u Kraljevu.

САРАДЊА СМАЊУЈЕ РИЗИК: Делегација Одсека цивилне заштите Бања Луке у посети Краљеву

Foto: G.Šljivić

Uz dragocenu razmenu iskustava i razgovore o jačanju otpornosti lokalne zajednice na katastrofe, glavni cilj ove posete je uspostavljanje dugoročne saradnje koja će doprineti boljem razumevanju rizika, kao i organizaciji sistema civilne zaštite.

Iskustva Kraljevčana i Banjalučana, po rečima gostiju iz glavnog grada Republike Srpske, kada je reč o elementarnim katastrofama i organizaciji sistema civilne zaštite, ali i udruživanju lokalnih samouprava, trebalo bi da posluže u daljem dimenzioniranju sistema smanjenja rizika, i u Srbiji i u regionu.

- I naši domaćini i mi imamo iskustva i sa zemljotresima i sa velikim poplavama. Želimo da saradnjom dođemo do unapređenja civilne zaštite, a tako i do smanjenja rizika. Kraljevčani su dosta uradili na umrežavanju sa ostalim opštinama i gradovima u slivu Zapadne Morave, dok smo mi više učinili na opremanju i poboljšanju infrastrukture - kaže Dragan Babić, šef Odseka civilne zaštite grada Banja Luke.

Tokom boravka u gradu na Ibru, kako je najavljeno, delegacija iz Banja Luke će uz posetu prostorijama Odeljenja za poslove civilne zaštite u Gradskoj upravi posetiti i ovdašnju Predškolsku ustanovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)