NOVOOBOLELIH ČETVORO: "Crvena" zona bolnice u Gornjem Milanovcu leči 11 pacijenata

M. B.

26. 05. 2021. u 11:25

IZ dana u dan se smanjuje broj pacijenata na lečenju u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, gde ih je trenutno hospitalizovano 11 – dvoje manje nego juče. Ni tokom minula 24 sata, preminulih od kovida-19 u njoj srećom nema.

НОВООБОЛЕЛИХ ЧЕТВОРО: Црвена зона болнице у Горњем Милановцу лечи 11 пацијената

Foto: M.B.

- Prema preseku od jutros u osam sati, na Grudnom odeljenju leči se dvoje pacijenata, šest na Internom i troje na Neurologiji. Devet njih ima pozitivan test na korona virus, dva negativan. Četiri pacijenta otpuštena su na kućno lečenje. U protekla 24 časa, primili smo na lečenje dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – kaže jutros dr Predrag Šutić, v.d. direktora bolnice.

Dom zdravlja potvrđuje četiri nova slučaja zaraze kovid-om 19. Ukupan broj lica obolelih od te zaraze u aktuelnom piku epidemije, ovde je 3.320, a od njih je 1.557 izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“, prema zvaničnim podacima, zaraženo je 3.320 lica, uz nažalost 120 smrtnih žrtava.

Do juče, u ovom kraju nekom od četiri vrste raspoloživih vakcina protiv korona virusa, po evidenciji Doma zdravlja, vakcinisano je ukupno 14.135 zainteresovanih osoba (40 odsto od ukupnog broja odraslog stanovništva) a revakcinisano 10.685 (30 odsto).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove