SANACIJA KLIZIŠTA KA TOPLOM DOLU: Za put kroz kanjon Temštice obezbeđeno 24 miliona dinara

V.Ć.

25. 05. 2021. u 12:55

IZ GRADSKE kase u Pirotu, za sanaciju puta ka staroplaninskim selima Topli Do i Zaskovci, kroz kanjon Temštice obezbeđeno je 24 miliona dinara.

САНАЦИЈА КЛИЗИШТА КА ТОПЛОМ ДОЛУ: За пут кроз кањон Темштице обезбеђено 24 милиона динара

Foto: V. Ć.

Na prvom javnom pozivu za izvođača radova nije bilo zainteresivanih preduzeća za ovaj zahtevni posao, pa je javna nabavka pod nešto izmenjenim uslovima ponovljena, a rok za prijavu je kraj ovog meseca.


Prema rečima Slaviše Svilarova, direktora JP za planiranje i izgradnju u Pirotu, sanacija puta kod Mokre stene podrazumeva izgrdnju tri potporna zida visine od 4 do 6 metara dužine od 20 do 40 metara, kao i rešavanje problema klizišta sa litice iznad puta. Na istoj deonici ima i puno odrona koji će takođe morati da se reše, kako bi  bilo bezbednije kretanje motornih vozila.

Ovo je inače jedini put koji pomenuta dva sela povezuje sa gradom i neretko se dešava da je put neprohodan upravo zbog pomnetih odrona i klizišta. Alterntivni pravac je preko Toplodolske reke i brane na Zavojskom jezeru, međutim preko ove planinske reke ne postoji most, pa je prelaz moguć samo terencima. Čitav kraj je zbog velikog broja vodopada, atraktivan za turiste i planinare, međutim veliki problem je upravo pomenuta deonica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)