ĐOKOVIĆ NE KRIJE OPTIMIZAM Svi Novakovi odgovori na Rolan Garosu

Đ. SAMOILOVIĆ

18. 05. 2021. u 07:50

PORED svih puteva koji su Novaka Đokovića odveli u Rim, stajali su znakovi sumnje. Provejavale su rečenice poput "nije dovoljno spreman", "pauzirao je previše posle Australijan opena" i slično. Sa razlogom, doduše, pošto je pre mastersa u Večnom gradu glatko izgubio od Dana Evansa u Monte Karlu, pa zatim u Beogradu ostao bez finala posle maratona sa Aslanom Karacevim.

ЂОКОВИЋ НЕ КРИЈЕ ОПТИМИЗАМ Сви Новакови одговори на Ролан Гаросу

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ipak, opravdana sumnja se posle gladijatorskog izdanja u subotu u četvrtfinalu i polufinala, pa zatim i borbe na jednu loptu sa Rafaelom Nadalom u nedeljnom finalu Rima, pretvorila u umereni optimizam neophodan da se razmišlja o najvišim dometima na Rolan Garosu, koji počinje za dve nedelje.

- Da sam osvojio i prvi set, mislim da bih dobio meč sa 2:0, ali dobro. Bio sam blizu, imao te brejk lopte u trećem setu. Bilo je neizvesno, sreća je malo bila na njegovoj strani tada, ali šta da se radi, to je sport. Sa jedne strane je bilo mnogo lakše igrati, brejkovi su u 90 odsto slučajeva dolazili kada se igra niz vetar, mada se to ne vidi na TV - služilo je Đokovića fotografsko pamćenje u analizi okršaja sa Nadalom, koji je na svoj saldo na ATP listi dodao novih 1.000 bodova.

Ipak, Đoković i dalje ne mora da brine za prvo mesto koje će, izvesno, zadržati i posle Rolan Garosa i time samo uvećati broj nedelja na vrhu ATP liste, pošto je trenutno na rekordnoj koti 321.

To neće biti slučaj samo ako Danil Medvedev podigne pehar u Parizu, mada sudeći po tome kako se snalazi na šljaci, to će se teško desiti. Što se tiče Novaka, deluje kao da je pronašao ritam na zemlji, koja je carstvo njegovog najvećeg rivala - Nadala.

Nadaju su ljubitelji tenisa i njihovom potencijalnom okršaju u srcu Bulonjske šume, tamo gde je lane Španac počistio Srbina sa terena u finalu. Ove godine, zbog toga što je Đoković prvi, a Rafa treći na svetu, njihov 58. okršaj (Novak trenutno vodi 29:28) bi mogao da se desi pre borbe za krunu, u polufinalu.

- Od subote se osećam onako kako želim da se osećam na šljaci. Tražio sam sebe na prethodnih nekoliko turnira na šljaci, ali ovde sam razbio sumnju. Ukoliko nastavim tako da igram, mislim da mogu da idem do kraja u Parizu. Mentalno mi je mnogo važno to što sam preskočio tu prepreku u duelu sa Cicipasom. On je servirao za meč, imao je sve što je potrebno da završi taj duel, baš kao i Šapovalov protiv Rafe. Uspeli smo obojica da se izvučemo. Nadal mi je oduzeo pobedu, bio je bolji u važnim trenucima, ali bilo je neizvesno - optimita je Đoković povodom privođenja kraju sezone na šljaci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a