VAKCINA UNELA RAZDOR: Podela u ženskom tenisu

Novosti online

31. 03. 2021. u 20:11

RAT između proponenata i oponenata vakcinacije preneo se sa interneta i u teniski cirkus, tačnije među najbolje igračice sa VTA liste.

ВАКЦИНА УНЕЛА РАЗДОР: Подела у женском тенису

FOTO: printskrin/Instagram/Mari Osaka

Akciju Ženske teniske asocijacije da se svim igračicama na Turu omogući vakcinacija kojim god cepivom žele, podržale su trenutno dve vodeće teniserke sveta Naomi Osaka i Ešli Barti, a njima su se suprotstavile Elina Svitolina i Arina Sabalenka.

- Trenutno baš i ne verujem vakcini. Teško je reći, ali za sada je ne želim. Ako baš budem morala vakcinisaću se – ja živim od putovanja. Mislim da za sada nije bilo dovoljno vremena da se napravi dobra vakcina – kaže Sabalenka.

U muškom delu teniskog sveta manje je sukoba, ali i je nekoliko tenisera podržalo Svitolinu i Sabalenku. Tako je dijego Švarcman rekao da neće proimiti nijednu vakcinu jer "to nije u tradiciji njegove porodice".

S ruge strane, Andrej Rubljov odbija vakcinu iz protesta što cepljenje ne onosi nikakvu beneficiju.

- Kako stvari sada stoje, vakcina vam ne daje nikakav benefit po pitanju učešća na turnirima, i dalje morate da budete u ’mehuru’. Ako biste mene pitali da li bih se vakcinisao da imam pravo izbora, moj odgovor bi bio – ne – istakao je osmi teniser na ATP listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna