ZVEREV LJUT NA ATP: Nije važno šta mislim o svemu, to nikoga ne zanima

Novosti online

24. 03. 2021. u 17:43

NEMAČKI teniser Aleksandar Zverev osvojio je turnir u Akapulku i jedan je od glavnih favorita da se domogne trofeja i na Mastersu u Majamiju.

ЗВЕРЕВ ЉУТ НА АТП: Није важно шта мислим о свему, то никога не занима

FOTO: EPA

Momak iz Hamburga je stigao do 14. titule u karijeri, ali nema dileme da to želi da poboljša.

Ipak, uoči starta turnira na Floridi trenutno sedmi igrač sveta se još jednom osvrnuo na svoju nedavnu izjavu o novom računanju ATP liste koje je okvalifikovao kao besmisleno.

Ono na šta je Nemac podsetio je to kako Rodžer Federer koji je za 13 meseci odigrao dva turnira može da bude ispred njega na ATP listi, koji je osvojio dve titule i igrao finale Ju-Es Opena u proteklih godinu dana.

- Znam šta bih menjao, ali izgleda da uopšte nije važno jer nisam ja taj koji odlučuje. ATP ili ko god je nadležan za to uopšte ne zanima šta ja mislim o svemu, da budem iskren. Bez da se iko uvredi, ali mislim da ima igrača koje tamo slušaju više, možda zato što su veći šampioni i zaslužuju da se njihov glas čuje više - rekao je Zverev.

Ovaj 23-godišnjak je imao podršku Rusa Andreja Rubljova koji je jedini uz Novaka Đokovića prošle sezone imao 41 pobedu.

- Mogu i ja vas novinare da pitam, da li mislite da bi trebalo da budem sedmi s obzirom na to kako sam nedavno igrao? Zar ne mislite da bi trebalo da se pomerim makar mesto unapred? Jedno, dva, tri? Valjda bi trebalo da ima nekog pomeranja inače kakva korist od svega. Teško je bilo koga sada preći na listi.

Zverevu će ovo biti šesti put da igra u glavnom žrebu Mastersa u Majamiju, a najbolji rezultat je ostvario pre tri godine kada je u finalu izgubio od Džona Iznera.

- Radujem se ovom turniru u Majamiju. Nadam se dobrim rezultatima narednih nedelja, da ću nastaviti da igram u dobroj formi, možda čak i bolje nego sada - zaključio je Nemac.

Zverev je u pvom kolu slobodan, a u drugoj rundi će igrati protiv pobednika meča Karlos Alkaraz - Emil Rusuvori.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja