ŠOKANTNO NOVAKOVO PRIZNANJE: Bio sam slomljen, pao sam na pod Vajdine sobe i plakao kao nikada pre!

Novosti online

06. 03. 2021. u 10:20

NOVAK Đoković nije uvek u stanju da zadrži emocije, kao što se to čini na teniskim terenima.

ШОКАНТНО НОВАКОВО ПРИЗНАЊЕ: Био сам сломљен, пао сам на под Вајдине собе и плакао као никада пре!

Foto: AP

Uostalom, ono što je otkrio tokom razgovora sa Šervinom Žafarijeom, bivšim brokerom svedoči i o tome da i te kako "ima dušu" i da mu neke stvari u tenisu nisu padale lako.

Progovorio je o jednom od, za njega, najtežih poraza u karijeri - od koga je proteklo 11 godina.

U pitanju je meč sa Jirgenom Melcerom u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010, kada je Nole poveo sa sa 6:3, 6:2, a onda je Austrijanac tri naredna seta dobio sa 6:2, 7:6(3), 6:4.

- Imao sam mnoge izazove tokom karijere. Jedan od njih je to četvrtfinale koje sam izgubio na jednom od najvećih turnira, na Rolan Garosu. Imao sam osećaj kao da mi se i svet i snovi raspadaju, da nisam dovoljno dobar da postignem ono što želim - počeo je Nole svoju isposvest.

Potom je dodao: 

- Tada sam bukvano ridao u sobi svog trenera (Marjana Vajde) i fizioterapeuta (Miljana Amanovića). Osećao sam se jako loše u tom periodu... Kao da sam udario u zid i kao da ne mogu dalje. Oni su me pustili da se isplačem, da izbacim sve emocije iz sebe. Zahvalan sam im na tome jer je to bio prelomni trenutak. Svi kažu da je trener taj koji bi trebalo da podigne tenisera kada mu je teško, on je taj koji treba igrača da natera da bude jak, ali za mene je ipak najbolji trener onaj koji je tu za vas kao čovek. Kao prijatelj, rame za plakanje, onaj koji vas razume i podržava čak i onda kada želite da 'isplačete dušu' - otkrio je Novak Đoković.

Nedugo zatim je Melcer izgubio u tri seta od Nadala, koji je potom u finalu, takođe glatko, savladao i Robina Soderlinga.

(Blic) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!