ĐOKOVIĆ ŽELI DA NASTAVI NEVEROVATAN NIZ: Kralj Melburna napada devetu krunu

Đorđe Samoilivić

20. 02. 2021. u 20:21

POZORNICA je nameštena, rekviziti su spremni, svetla na sceni "Rod Lejver arene" su uperena u dva glavna aktera.

ЂОКОВИЋ ЖЕЛИ ДА НАСТАВИ НЕВЕРОВАТАН НИЗ: Краљ Мелбурна напада девету круну

FOTO: AP

Dilema je samo da li će se na kraju prikazati deveta repriza ustoličenja kralja Melburna ili će jedan od predvodnika novog talasa teniskih asova potvrditi kvalitet i uspeti da prigrabi prvu grend slemu titulu u karijeri.

NOVAKOVA
FINALA NA AO

Novak Đoković - Žo-Vilfred Conga

4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (2008)
Novak Đoković - Endi Marej
6:4, 6:2, 6:3 (2011)
Novak Đoković - Rafael Nadal
5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5 (2012)
Novak Đoković - Endi Marej
6:7, 7:6, 6:3, 6:2 (2013)
Novak Đoković - Endi Marej
7:6, 6:7, 6:3, 6:0 (2015)
Novak Đoković - Endi Marej
6:1, 7:5, 6:3 (2016)
Novak Đoković - Rafael Nadal
6:3, 6:2, 6:3 (2019)
Novak Đoković - Dominik Tim
6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 (2020)

Sutrašnje (9.30) finale Australijan opena, između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, pružiće ljubiteljima belog sporta odgovore na to pitanje kroz najverovatnije spektakularnu tenisku predstavu između dva igrača koji su na istom mestu prošle godine, u ATP kupu odigrali meč za pamćenje.

Ali, od tada se promenilo puno toga, Medvedev je trenutno igrač koji se prikazao u najboljem svetlu na kraju prošle i početku ove sezone. Opet, sa druge strane ima rivala koji je odavno potpisao vlasničku tapiju na centralni teren teniskog kompleksa u Melburnu i nema poraz u osam odigranih finala. Zapravo, Đoković je na Australijan openu poslednji put izgubio 2018. kada je Hjong Čung iskoristio njegovu povredu lakta i napravio senzaciju. Od tada je nanizao dve titule, jasno je da želi i treću, a ukupan skor na tradicionalno prvom grend slemu u godini mu je 81-8.

Međutim, u 2021. na omiljenom teniskom turniru, naš as je pored opasnih rivala imao još jedno iskušenje - povredu trbušnog mišića zbog koje je zamalo i odustao, ali sada je sve u redu, budući da je Novak danas i trenirao, što nije bio slučaj prethodnih dana.

- Morao sam da idem do krajnjih limita poslednjih dana, ali kako se sada osećam, prevazišlo je sve moje želje. Nisam mislio da ću igrati bez bola, ali to se desilo na svu sreću. Medvedev je odličan server, kreće se odlično za nekog te visine. Čuo sam da ga Kurijer zove šahistom zbog svojih taktičkih sposobnosti i mislim da je u pravu - rekao je Novak posle svog polufinalnog meča, dok još nije znao i ko će mu biti rival u sutrašnjem okršaju za titulu.

OSAKA NOVA ŠAMPIONKA

NOVA šampionka Australijan opena je Naomi Osaka, koja je u finalu Melburna juče ujutru savladala Dženifer Brejdi bez većih problema - 2:0 (6:4, 6:3). Japanka je tako stigla do četvrte grend sleme titule u karijeri, a druge iz Australije. Uz to, ima takođe i dva trofeja sa Ju-Es opena, a posle svog meča, stigla je i da prokomentariše današnje muško finale.

- Navijala sam za Cicipasa u polufinalu, ali iskreno radujem se meču za titulu. Đoković ide po 9. trofej ovde, to je ludo - rekla je Osaka.

Svestan je Medvedev zastrašujućeg statističkog podatka koji stoji kraj Đokovićevog imena i finala Australijan opena i možda i pametno mu prepušta ulogu favorita.

- Novak je favorit jer nikada ovde nije izgubio u finalu. Ja imam ulogu izazivača. Borim se protiv momka, koji je ovde osvojio osam titula. I srećan sam zbog toga. Volim da igram protiv Đokovića. Uvek su ti mečevi teški i psihički i fizički. On je jedan od najboljih u istoriji našeg sporta. Obojica ćemo imati neku vrstu pritiska. On juri 18, ja prvu grend slem titulu - istakao je sjajni Rus.

Zanimljivo viđenje ovog meča imao je i Aleks Koreča.

- Mislim da će jedan drugog "ubiti". Jedina stvar koja razlikuje Novaka Đokovića je ta što on ima 17 grend slem titula, od toga osam u Melburnu. Ali ako pogledamo obojicu, mislim da je Medvedev pokazao da je u boljoj formi. Biće ga jako teško pobediti, Novak će morati da bude u svom najboljem izdanju - istakao je Koreča na Jurosportu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori