JE LI ATP NEPOŠTEN PREMA NOVAKU? Australijska legenda misli tako

Novosti online

19. 02. 2021. u 22:09 >> 22:10

NEKADAŠNjI direktor Australijan opena Pol Meknami opet je stao u odbranu Novaka Đokovića.

ЈЕ ЛИ АТП НЕПОШТЕН ПРЕМА НОВАКУ? Аустралијска легенда мисли тако

FOTO: AP

Četverostruki gren slem šampion u dublovima smatra da se ATP ponovo osramotio jer nije stao u odbranu Đokovića "od spoljnih napada".

- Sramota me je kao bivšeg člana ATP borda. Nečuveno je da svetski broj jedan nema nikakvu zaštitu od ATP - rekao je Meknami, koji je i u decembru prošle godine kritikovao odluku ATP da Noletu uskrati mogućnost kandidature u ATP bordu igrača zato što je osnovao svoju Asocijaciju.

Đoković je apsolutni rekorder Melburna sa osam titula šampiona, ali nikad nije imao podršku Australijanaca ni blizu kao Federer ili Nadal.

- Istina je da Novak ne ide niz dlaku Australijancima, ni blizu kao Federer ili Nadal koji izbegavaju da se javno izjašnjavaju o "težim temama", ali kad vidim da se momak velikog srca i sa dobrim namerama razapinje na krst nimalo mi se ne dopada - dodao je Meknami.

Australijanac je podržao Novaka i u sukobu sa Nikom Kirjosom, a podržao je i Adrija tur zbog koga je novak postao Državni neprijatelj broj jedan u svetu.

- Tenis nije bio na mapi mesecima pre Adrija tura a tada se vratio. pored toga, ideja je bila da se zbliže ljudi na Balkanu. novak je Srbin koji ima Hrvata za trenera - podsetio je Menami na Gorana Ivaniševića koji je takođe zbog svojih balkanskih korena imao problema tokom karijere.

Meknami je nekadašnji svetski broj jedan u dublovima. Osnivač je Hopman kupa i dugogodišnji direktor Australijan opena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!