ĐOKOVIĆ SAZNAO RIVALA U TREĆEM KOLU AO: Fric je dobar na tvrdoj podlozi, odrastao je na takvim terenima

Novosti online

10. 02. 2021. u 11:24

NOVAK Đoković saznao je da ime rivala u trećem kolu Australijan opena. Najbolji teniser sveta će igrati protiv Tejlora Frica.

ЂОКОВИЋ САЗНАО РИВАЛА У ТРЕЋЕМ КОЛУ АО: Фриц је добар на тврдој подлози, одрастао је на таквим теренима

FOTO: AP

Amerikanac je u maratonskom meču pobedio zemljaka Rajlija Opelku sa 4:6, 7:6(6), 6:7(4), 7:6(5), 6:2.

Uspeo je 31. igrač sveta da se spase ubitačnih servisa 211 centimetara visokog momka iz Mičigena i zakaže duel sa najboljim na planeti.

Đoković i Fric su do sada odigrali dva meča i oba je relativno lako dobio Srbin. Dueli su igrani 2019. godine, a Novak je slavio u Monte Karlu je bilo 6:3, 6:0, dok je u Madridu bilo 6:4, 6:2.

- Igrao sam dva puta protiv Tejlora Frica, ali bilo je to na šljaci. Očigledno je da je bolji igrač na tvrdoj i brzoj podlozi. Odrastao je tamo u SAD na tim tvrdim terenima. On to obožava, veliki je server. Pomalo je i nepredvidiv, igra na momente. Ima jake forhende i bekhende, odigrava ih vrlo ravno. Moraću da budem jako koncentrisan i da čekam svoje prilike - rekao je Đoković.

Uslovi u Melburnu su drugačiji ove godine. Podloga je dosta brza.

- Ako dobro serviram, to mi pomaže. Definitivno više odgovara velikim serverima. Nisam siguran šta je razlog što jje sve brža i brža iz godine u godinu. Ovo je definitivno najbrža ovde na kojoj sam igrao. Nije to samo moje mišljenje, pričao sam sa mnogo igrača. Jednostavnom moraš da serviraš dobro. Možeš tako da osvojiš mnogo lakih poena. Istovremeno, kad igraš sa velikim serverima, veliki je pritisak na tebi, posebno ako on lako prolazi kroz svoje servis gemove - zaključio je srpski as.

Podsetimo, Đoković je u drugom kolu bio bolji od Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:7(3), 7:6(2), 6:3.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!