SA NOVAKOM DO DRUGE KRUNE: Počinje odbrana ATP Kupa

Đ. S.

01. 02. 2021. u 00:11

ORLOVI kreću u odbranu krune! Srpska reprezentacija predvođena najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem startovaće u noći između ponedeljka i utorka na ATP kupu (od 2. do 6. februara) u Melburnu i pokušati da ponovo osvoji trofej kojim se prošle godine okitila na premijernom izdanju takmičenja.

СА НОВАКОМ ДО ДРУГЕ КРУНЕ: Почиње одбрана АТП Купа

FOTO: AP/Tanjug

Prvi rival je selekcija Kanade, zatim je na programu duel sa Nemačkom, a iz svake grupe samo najbolja selekcija ide u polufinale. Kada je u pitanju okršaj sa severnoameričkim sastavom, na teren će pre svih Dušan Lajović i Miloš Raonić, posle njih će rekete ukrstiti Novak i Denis Šapovalov, a ukoliko bude izjednačeno, igraće se dublovi. Pored njih dvojice, za nas će nastupati i Filip Krajinović i Nikola Ćaćić, a na klupi debi će imati selektor Viktor Troicki.

- Atmosfera u ekipi je odlična, to je bio slučaj i prošle godine na ATP kupu. Svi smo u jednoj kući, zabavljamo se, mnogo je smeha, pozitivne energije i druženja. To nam svima pomaže ne samo za ATP kup, već i za Australijan open i nastavak sezone. Uvek mi je drago kada smo svi u ekipi, nadamo se novom uspehu na ovom takmičenju - poručio je Đoković.

Problemi sa žuljevima, sprečili su prvog tenisera planete da odigra ceo egzibicioni meč sa Janikom Sinerom, ali to je sada prošlost i spreman je da vodi Srbiju do drugog trofeja u ATP kupu.

- Sve je apsolutno u redu, žulj je prošlost i ne predstavlja mi problem na treninzima u poslednjih nekoliko dana - raščistio je sve dileme Novak.

Neizostavni član svih reprezentativnih uspeha Viktor Troicki, sada će prvi put u novoj ulozi gledati dojučerašnje saborce kako jurišaju na trofej.

- Srbija brani titulu, ovo je drugi ATP kup. Moja uloga ove sezone neće biti u igračkom kapacitetu - prošle godine sam igrao, sad sam kapiten tima. Pokušaću da pomognem momcima sa svojim iskustvom u timskim takmičenjima. Želim da imamo tu dobru atmosferu, nadam se da ćemo biti uspešni i ove godine. Imamo zaista tešku grupu, možda i najtežu. U timovima Kanade i Nemačke su odlični igrači. Verujem u naš tim i očekujem sjajne mečeve - optimističan je Troicki.

GRUPE

GRUPA A: Srbija, Nemačka, Kanada.

GRUPA B: Španija, Grčka, Australija.
GRUPA C: Austrija, Italija, Francuska.
GRUPA D: Rusija, Argentina, Japan.

Srbi su prošle godine slavili na krilima mnogobrojnih navijača koji žive daleko od domovine, ali koriste svaku priliku da podrže naše igrače u Australiji. Nada se "drugi reket Srbije" Lajović da će to biti slučaj i ove godine.

- Dugo nismo osetili emocije na terenu kao što ćemo ih sada doživeti sa navijačima. Biće ovo odličan turnir, nadam se da možemo da stvorimo iste uspomene. Grupa nam je teška i nema mesta ni za kakve kalkulacije. Moramo da počnemo kako treba. Verujem da će brojni srpski navijači doći da nas podrže, kao i prošle godine. Radujem se toj energiji - poručio je popularni Duci.

NADAM SE IGRAMA U TOKIJU

NA konferenciji za novinare, posvećenoj ATP kupu, Đoković je pričao i o dugoročnim planovima u 2021. i najviše se osvrnuo na Olimpijske igre u Tokiju, čije je održavanje još u magli.

- Nadam se da ću imati priliku da učestvujem na Igrama, jer je to najstariji i najtradicionalniji sportski događaj. To je najveća moguća čast, predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Nadam se da će se i pored svih problema takmičenje održati - dodao je Novak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!